Se pare că am intrat într-un automatism atunci când vorbim despre alimentație și ne gândim prea puțin la un lucru pe care-l facem (din necesitate) de cel puțin trei ori pe zi – mâncăm. Ar fi bine să devenim mai conștienți de puterea pe care o avem asumându-ne această simplă decizie: ce mâncăm și ce substanțe alegem să introducem în organismul nostru. Calitatea alimentelor consumate are un efect major asupra calității vieții noastre.

Și un rol foarte important în acest proces îl au producătorii locali. Simpla alegere a produselor din zona geografică în care ne aflăm influențează atât sănătatea noastră, alimentându-ne cu produse de bună calitate, cât și sistemul economic zonal, încurajând micii producători să rămână acasă și să-și câștige existența la noi în țară.

Cum putem să-i susținem pe micii producători? Iată câteva idei:

  • Să cumpărăm produse de sezon, din piață și magazine, alegând și investigând atent sursa lor;
  • Să încurajăm întreprinderile care sprijină producătorii locali;
  • Să începem susținerea producătorilor din satele bunicilor noștri;

Micii producători din țară au nevoie de sprijin, încurajare și o piață de desfacere competitivă și stabilă pentru a dezvolta afaceri durabile în Moldova. Parteneriatele de succes între antreprenorii locali cu rețelele de magazine sunt o soluție care, pe de o parte, oferă consumatorilor produse autohtone de calitate certificată, iar pe de alta – contribuie semnificativ la dezvoltarea economică a țării. De această părere este compania Linella, care și-a luat angajamentul și susține segmentul producătorilor autohtoni, asigurându-le o piață de desfacere stabilă pentru a-și vinde produsele și a deveni mai competitivi. În acest sens, în rețeaua de magazine Linella, peste jumătate din produsele alimentare de pe rafturi sunt de la producătorii și furnizorii locali.

Healthy food. Dairy products on the table

Argumentul – pentru afacerile sustenabile, susținerea producătorilor locali a fost dintotdeauna o prioritate, cu atât mai mult – în contextul actual. Peste 50% din produsele alimentare pe care le găsiți pe rafturile Linella sunt de origine locală. Pe lângă faptul că le asigură accesul la piața de desfacere pentru legumele și fructele moldovenești, compania sprijină cu tărie dezvoltarea durabilă a producătorilor din diverse regiuni ale țării, prin parteneriate solide. Astfel, consumatorii își pot umple coșul de cumpărături cu fructe și legume de calitate certificată, crescute aproape, proaspete și gustoase.

Din dorința de a veni în ajutorul micilor antreprenori și de a le oferi oportunități de dezvoltare a afacerilor în țară, rafturile magazinelor Linella pun la dispoziția consumatorilor o gamă foarte variată de produse locale: fructe, legume, carne, conserve, produse de patiserie, dulciuri, vinuri, mezeluri, produse de băcănie, produse lactate etc.

Produsele Linella – crescute local, de calitate certificată

În același timp, Linella acordă un plus de atenție dezvoltării durabile în agricultură. Pentru a răspunde cerințelor consumatorilor, pe rafturile magazinelor pot fi găsite doar produse certificate și care corespund cerințelor internaționale de calitate. Vei găsi cu siguranță legume de o calitate demnă de cele mai înalte standarde europene, deoarece gospodarii noștri le cresc natural.

Susținem producătorii locali! Încurajăm consumul local, producătorii care făuresc cu inima, bucuria de a fi împreună şi redescoperim farmecul autohton.

P