Indiferent de sezon, o supă este alegerea ideală pentru momentele când vrei să te bucuri de o masă caldă. Îţi arătăm mai jos cum poţi să pregăteşti delicioasa supă franţuzească de ceapă.

Ingrediente:

  • 40 g unt
  • 3 cepe, tăiate în felii subţiri
  • 2 linguri apă
  • 20 g făină 
  • 1 ½ litri supă de pui
  • 100 ml vin alb
  • ½ linguriţă sare
  • ¼ linguriţă piper
  • 6 felii pâine crocantă
  • 60 g cașcaval cu o textură fermă

Preparare:

Încălzeşti untul într-o tigaie încăpătoare, la foc mic. Sotezi ceapa, 15-30 minute, amestecând ocazional, până când îşi schimbă culoarea. Adaugi cele două linguri de apă, acoperi şi mai laşi pe foc 15 minute.

Dai capacul la o parte şi încorporezi făina în sosul de ceapă. Aştepţi 5 minute, amestecând din când în când, apoi adaugi supa şi vinul. Asezonezi cu sare şi piper, după gust.

Laşi să dea în clocot, apoi dai la foc mic şi mai laşi pe foc 20 de minute.

Pui câte o felie de pâine în fiecare bol de supă, apoi presari cașcaval. Dacă vrei, pui bolul de supă la cuptor până acesta se topeşte.

Serviți cu plăcere!

SURSA

Distribuie articolul: