Chiar dacă temperaturile de afară încă ne dau de înțeles că toamna se reține puțin, serile răcoroase, în schimb, ne amintesc de cel mai colorat anotimp al anului. Iar pentru momentele mai răcoroase nimic nu încălzește mai bine decât o farfurie delicioasă de supă cremă de conopidă. 

Ingrediente

  • 1 conopidă tăiată în bucăți mărunte
  • 1 ceapă mare mărunțită
  • 2 căței de usturoi
  • 1 morcov mediu feliat
  • ¼ rădăcină de țelină, mărunțită
  • 1 cartof tăiat în bucăți micuțe
  • 600 ml de zeamă de la supa de legume
  • 500 ml de lapte
  • sare de mare sau piper proaspăt măcinat
  • 100 g de brânză pentru garnitură

Mod de preparare 

  1. Pune la încălzit ulei într-o tigaie pe foc și călește la foc mic ceapa până ce devine aurie. Adaugă morcovul, rădăcina de țelină și usturoiul și ține pe foc pentru încă 5 minute.
  2. Toarnă conținutul într-o oală și adaugă zeama de la supa de legume (o poți prepara anterior fierbând legume la alegere și o poți depozita în frigider pentru a o adăuga la supe creme, pilafuri sau sosuri), conopida și cartoful se lasă pe foc mediu până ce începe să fiarbă. Din acest moment redu temperatura și gătește până ce toate legumele s-au înmuiat.
  3. Adaugă laptele și ține pe foc până ce începe să fiarbă.
  4. Dă toate legumele prin blender, adăugând și zeama, până ce obții o compoziție cremoasă. Adaugă sare și piper după gust.
  5. Servește supa fierbinte în boluri calde și asezonează cu bucăți de brânză și crutoane.

Să ai poftă bună și o toamnă la fel de delicioasă precum supa cremă de conopidă!

Sursa: Divahair.ro