Astrologul  Didina Chicu a creat o hartă natală inedită a Republicii Moldova și a analizat-o din perspectivă astrologică. Ea a menționat: „Moldova poate deveni o țară autonomă, fără să depindă de sprijinul PRO EUROPA pentru pensii și salarii similare celor din Europa! Și fără să aștepte, protecție și susținere de la PRO RUSIA!” Diana este și astropsiholog, tarolog, facilitator în lucru cu cardurile asociative metaforice, și liderul Forumului „Altfel”, scrie UNIMEDIA.

 

PRO MOLDOVA!

Harta Natală a Republicii Moldova, 27 august 1991, 11:56 (+3 GMT). Voi analiza harta așa cum o văd eu! Și eu analizez hărțile țărilor, de parcă ar fi persoane. Pentru că, după mine, o țară nu este doar un teritoriu cu granițe bine delimitate, dar noi, oamenii, facem că țara asta sa existe!

Este convingerea mea personală, și apoi de Astrolog, că Moldova poate să devină o țară GOSPODINĂ LA EA ACASĂ, fără să stea cu mâna întinsă PRO EUROPA, după pensii și salarii ca în Europa! Și fără să aștepte, protecție și susținere de la PRO RUSIA!

Sunt optimistă, cu toată inima mea și cu totul sufletul, și știu că avem structură, stofă, resurse, avem punctele noastre forte, care trebuie puse în valoare!

Pur, astrologic! Moldova este sub semnul Zodiacal Fecioară, mă refer la Soare, care mai este și în casa a 10-a a succesului și are Ascendentul în Scorpion!

Soarele în Semnul Fecioară chiar vorbește despre capacitatea de a fi un Bun Gospodar, un bun administrator de resurse și instrumente, foarte atent la detalii și la a selecta bucăți dintr-un puzzle, a le uni și a face un nou tipar de gestionare a resurselor, a face o muncă de rutină, lucru care pentru alții ar fi foarte plictisitor! A fi în casa Succesului înseamnă că țara noastră poate avea un succes colosal, anume datorită acestor calități, de bun Administrator și Gospodar al resurselor!

Semnul Fecioarei are loc atunci când se strâng roadele! Și un Bun Gospodar ce face cu roadele? Le repartizează în așa fel, încât să avem mâncare până la următoarea recoltă și în primăvară să avem ce pune în pământ, altfel de unde recoltă la cealaltă toamnă!

Și vă asigur, resurse avem, foarte multe! Pentru că Soarele este în Uniune cu Jupiter în Leu, tot aici în casa 10 a succesului!

Doar că un dezavantaj al lui Jupiter în casa 10- cea și încă în Leu e că suntem foarte ambițioși și vrem foarte multe, uneori trăim în iluzia că cineva, care are mai mult, trebuie să ne dea și nouă, ca să trăim bine și noi, ca și Grande Fratello! Asta la nivel jos! Vrem multe și foarte repede, doar pentru ochi frumoși!

Venus în Leu în casa 10-a, femeile din Moldova, chiar sunt niște Leoaice frumoase, ne place să ne îmbrăcăm frumos și să avem grijă să fie în jurul nostru frumos și de calitate! Ne place să fim curtate și apreciate, puse pe piedestal și, totodată, ne descurcăm atunci când trebuie! La nivel jos, punem accent prea mult pe glamour, asta leoaicele traumate!

Dar, pe de altă parte, gustul nostru sofisticat l-am putea folosi pentru a duce renume în lume, și anume, să fim un centru de modă pentru restul lumii, pentru că avem gust la port foarte firesc! Ar putea fi o sursă pentru Moldova!

Și încă o sursă, din păcate nu în favoarea țării, femeile din Moldova sunt foarte cotate pe piața mireselor și pleacă această resursă din țară!

Noi știm să vorbim autentic, cu Mercur în casa a 10-a în Leu! Graiul nostru moldovenesc este unic și impresionează prin enegia care curge din noi când vorbim! Când începem să imităm pe cineva, știrbim din frumusețea țării!

La nivel înalt, Soarele în Fecioară în Uniune cu Jupiter în Leu vorbeste despre oportunități, care ni se oferă, atunci când resursele de care deja dispunem, învățăm să le gestionăm ca un Bun Gospodar!

Pentru că și știm cum să acționăm gospodărește, în colectiv, în grup, brainstormingul e o strategie foarte bună pentru noi, cu Marte în Fecioară, în casa a 11-a.

Asta povesteste și despre cum sunt Bărbații din Moldova! Gospodari, muncitori, se descurcă de minune în echipă, prietenia contează foarte mult, pe de o parte! Dar pe de altă parte, visează mult și dacă nu coincid visele cu realitatea, perfecționismul îi doboară – dacă nu iese perfect, nici nu are rost să se mai depună efort!

Pentru că și Îngerul Păzitor, Selena, este în Fecioară, doar că în casa a 11-a, care înseamnă, totuși, că suntem protejați, când suntem buni Gospodari, dar doar atunci când suntem uniți, vedem toți același viitor, când colaborăm, pentru binele comunității întregi! Asta la nivel înalt!

Ar trebui să întoarcem Cultura Subotnicului, să mai facem voluntariat la nivel național, să activăm protecția Îngerului Păzitor, Selena!

La nivel jos ar însemna că așteptăm să ne salveze organizații internaționale, când suntem implicați în tot felul de scheme piramidale, când vrabia malai visează iarna, dar toată vara s-a distrat prin țările, calde cu mâna întinsă!

Jupiter, care este în casa  a10-a și reprezintă Guvernarea Ambițioasă și bine calculată cu Soarelui în Fecioară, tot aici!

Și aici vreau să fac o remarcă!  Mă refer la toate guvernările care au fost de-a lungul istoriei R. Moldova, la general!

Jupiter guvernează casa a 2-a, care este bugetul nostru, pentru că se află aici semnul Săgetător!

Dar, Săgetătorul în casa resurselor vorbește despre așa domenii de unde ne pot veni aceste resurse, ca de exemplu: Turismul, Sportul, obiectele din Metal, Educație, Juridică, Jurnalism, Editură, aș putea adăuga aici Armele, dar fiind Jupiter în Leu, aș spune că sunt arme mai mult de vânătoare, de frumusețe, de decor, colecție, aș putea spune și mijloace de transport sau animale de talie mare, de exemplu, cai de curse de rasă rară etc.

Și aici, ce se poate de organizat pentru a umple caznaua țării, combinând toate cele enumerate mai sus, astea sunt resursele țării! Cel mai important moment aici, că Jupiter este cel care dictează! Adică, ambițiile! Și dacă suntem tentați să ne satisfacem ambițiile rapid și cu ajutorul unui partener din străinătate, atunci devenim dependenți de…fie PRO EUROPA/SUA, fie PRO RUSIA!

Și încă un moment, din păcate, noi alegem calea cea mai ușoară!

Pentru că încă o sursă de a umple bugetul țării este indicat de Neptun Retrograd în Capricorn, în casa a 3-a a hărții natale!

Retrograd înseamnă că trebuie să călcăm pe aceeași greblă de multe ori, până o să obosim de cucuie!

În primul rând, asta înseamnă ca atunci când ieșim din iluzii, salvarea noastră vine doar din afară țării și ne concentrăm pe muncă cu propriile forțe, pe scopuri pe termen lung, pe o construcție în țara noastră, sub o formă foarte bine definită, ierarhic, dictată de semnul zodiacal Capricorn!

Capricornul are legătură cu construcțiile durabile, agricultura, ierarhia bine definită, lucrul cu forțele, folosind eficient resursele proprii, munți (dar nu îi avem), piatra, sticla, disciplina, o resursă ar fi TIMPUL.

În casa a 3-a ar însemna, dacă foarte pe scurt – INFRASTRUCTURA LOCALĂ, HANDMADE, TRANSPORT, CULTURA GENERALĂ, LIVRARE, COMERȚ, INFORMAȚII, INSTRUITE, s.a.

Și, aici e forte simplu, si totodată, deloc simplu!

De ce?

Pentru că Neptun în Capricorn privește la ce o să fie peste 20-50-100 de ani, poate chiar mai mult, de exemplu, cu drumurile noastre! Tot aici avem și Saturn, tot aici avem și Misiunea Karmică!

Suntem buni la construit! Mâini care construiesc! Deși, am înțeles, în ultima vreme că ne-am europenizat și această calitate, apreciată în străinătate cândva, acum nu mai este!

Ce înseamnă asta?

Că suntem pedepsiți foarte dur de Saturn, dacă nu construim așa durabil, ar fi bine la nivel local, să țină zeci de ani! Până când doar pentru străini la ei în țară!

Cum ne pedepsește Saturn?

Casa a 3-a este casa Comunicării! Nu ne ia nimeni în serios! Așa o țărișoara mică și fără voce!

Și Misiunea Karmică aici în casa a 3-a în Capricorn înseamnă că ni se dă foarte greu misiunea aceasta, asta înseamnă efort colosal! Este ceea ce învățăm să facem, noi că țară, cât vom exista!

Din păcate! Guvernarea se schimbă la fiecare 4 ani și niciuna nu se gândeste să construiască drumuri bune pentru 100 de ani înainte!

Jupiter în Leu în casa 10-a, în schimb, este despre un gen de: important să joc rolul pe scenă bine și să obțin buget pentru un an sau doi, pentru că după, dacă nu va fi din ce plăti pensii, deja nu e durerea mea!

Tot aici, în casa  3-a în Capricorn, avem Uranus! Și aici iar vine tentația de a ne uita în ograda vecinilor! Dar, Uranus este despre un talent unic, ingenios, de iar, a atinge scopuri pe termen lung și a construi, a muta munții din loc! Uranus mai înseamnă și tehnologii noi, tot ce are legătură cu cosmosul, aero, rețele, internet, colaborare cu străinătatea, networking, comunități, uniuni, tot ce înseamnă modern! Și nu în ultimul rând, ECOLOGIC! Și noi ca țară avem acest potențial!

Dar, nouă ne este mai ușor să apelăm la protecție din străinătate (Nodul Lunar Karmic de Sud în casa a 9-a a străinătății)! Fie la cea din dreapta noastă, fie la cea din stânga! Și in dependență de guvernare și interese politice externe, am fost mereu ca o minge de fotbal, bătută cu picioarele, ba într-o poartă, ba în alta!

Dar, eu aș sugera să privim acesta parte specifica pentru țara noastră și sa o transformam într-un ATU!

Suntem la granița dintre două „lumi”, de ce să nu fim noi acea punte de legătură, niște intermediari și anume, să punem accent pe INFRASTRUCTURĂ! De exemplu, să investim în drumuri, autostrăzi, într-atât de calitative, ca să dorească toată lumea să TRANZITEZE țara noastră! Și în momentul de tranzit, informație calitativă, să fie și deservire, și tehnologii, transport și divertisment (sport, turism, agroturism, evenimente culturale mondene), cele mai performante, moderne, tehnologizate și, totodată, ecologice, pentru că nu avem industrie grea în țară (și Slava Domnului!).

Aș putea vorbi foarte mult despre harta țării noastre! Dar…

Dar, despre ce vreau foarte mult să vorbesc este despre Ascendentul în Scorpion! Cum suntem noi de fapt! O țară care „adoră” crizele, tainele, secretele, chestiile subterane, misticismul!

Vorbesc serios! Suntem o țară care învățăm din „durere”! Suntem o țară care până nu o să învățăm să devenim buni manageri de criză, vom intră dintr-o criză în alta, încontinuu! Asta înseamnă că nu avem voie să stăm sub aripa cuiva, suntem obligați să ne asumăm riscurile și să acționăm!

Semnul Scorpion guvernează la nivel jos cu lumea interlopă, undeva avem o simpatie față de băieții răi”, închidem ochii mai ușor la unele momente din trecutul unor politicieni!

Semnul Scorpion guvernează cu Medicina! Nu în zadar încă se mai consideră de calitate înaltă Universitatea de medicină, încă este luată în serios!

Semnul Scorpion guvernează cu subteranele, nu în zadar, atrag subteranele noastre… beciurile de zeci de km, care au intrat și în Cartea Recordurilor!

Și aici este un exemplu foarte bun, despre ce am vorbit mai sus, despre casa a 3-a în Capricorn și toate planetele de aici: de a construi pe termen lung, durabil, infrastructura bine dezvoltată, comerț, agricultură unică și ecologică, nu în masă, dar ceva practic, de colecție, școli de somelieri, s.a.

Pluto în casa 1-a a evenimentului în Scorpion, iarăși vorbește despre un potențial enorm! La nivel jos, acest potențial este folosit acum mai mult pentru „scheme subterane”, pe care cred că nici cea mai bogată imaginație nu poate să le descrie, doar cei care sunt în temă! Și foarte des vom fi folosiți „В Темную”, până nu vom deveni buni la a depăși provocările cu forțele care le avem deja la dispoziție, uniți prin Marte în Fecioară in casa 11. Un scop comun!

Suntem o țară tare sufletistă, iubitoare și artistică, ne place să fim creativi și darnici, cu Luna în Pești în casa a 5-a (talente, dragoste, copii, sărbătoare), este o necesitate care ne face să ne simțim utili și iubiți!

Planeta noastră de bază este Pluto în Scorpion în casa 1-a și Marte în Fecioară, în casa a 11-a! Suntem buni manageri anticriză și geniali în a gestiona foarte practic și calculat cu resursele comune!

Din păcate, una este potențialul și cu totul alta dacă îl realizăm, cu Venus și Mercur în Lei în casa Succesului, de cele mai multe ori, doar frumos pe hârtie sau vorbind cu pafos!

Și aș sugera viitorilor deputați, poate măcar unul citește acest articol, în primul rând, să investească în DRUMURI! Nu pot explica cum, dar Karma va fi de partea voastră!

Cred că ați observat, politicienii undeva intuitiv, înaite de alegeri, încep să repare drumurile!

Dar, o sa înțelegem, dacă țara asta își îndeplinește Misiunea sau nu, când vom privi la drumurile noastre, în ce stare sunt!

Și, foarte important, să ținem minte, că fiecare din noi suntem țară asta, nu doar Guvernarea! Pentru că Guvernarea guvernează cu mâinele noastre! Este acel caz, în care schimbările vin de jos în sus și nu invers!”, a punctat Didina Chicu, astropsiholog, tarolog, facilitator în lucru cu cardurile asociative metaforice, dar și organizatoarea și liderul Forumului „Altfel”.

 

Distribuie articolul: