Sezonul rece este deja pe-aproape, iar acest lucru înseamnă că sistemul nostru imunitar trebuie să se pregătească pentru mai multe amenințări. Răcelile ne pândesc la tot pasul și singura cale să ne protejăm este să avem grijă de corpul nostru și să îl hrănim corespunzător. 

Medicii ne sfătuiesc mereu să avem o alimentație diversificată, din care fructele și legumele să fie nelipsite. Stilul nostru de viață agitat, care nu ne permite, de cele mai multe ori, să ne pregătim mesele corespunzător, ne stă în cale, iar consecințele sunt dăunătoare corpului.

Suc pentru întărirea imunității

Foto: monden.ro

Această rețetă este perfectă pentru perioadele în care ne simțim slăbiți, iar corpul dă semne că are nevoie de ajutor. Tot ce ai nevoie sunt 4 morcovi, o portocală, jumătate de lămâie și o bucățică de ghimbir.

Vitaminele A, B, C și D regăsite în morcovi și citrice întăresc imunitatea, iar ghimbirul are proprietăți anti-inflamatorii și anti-oxidante.

Suc pentru detoxifiere

Foto: viataverdevie.ru

Vara a fost anotimpul perfect pentru aniversări, petreceri, nunți și ieșiri în oraș, dar la finalul său corpul resimte efectele băuturilor alcoolice și al nopților pierdute, dar și al meselor pe fugă. Ajută-ți organismul să se curețe și să-și revină la normal, cu un suc natural preparat din 2 morcovi, 2 mere și două bucățele de ghimbir. 

Suc pentru hidratare

Foto: motivonti.ro

Această rețetă este perfectă pentru zilele lungi la locul de muncă, în special cele de la finalul săptămânii, când corpul dă semne de oboseală. Pentru prepararea sucului vei folosi: jumătate de castravete, 2 căni de verdețuri, cum ar fi spanac, varză, salată, 2 mere și o portocală.

Suc pentru un boost de energie rapid

Foto: csid.ro

În momentul în care simți efectele oboselii, dar încă mai ai o mulțime de sarcini de îndeplinit, prima reacție a corpului va fi să se îndrepte spre alimente bogate în zahăr și carbohidrați. În loc să mănânci ciocolată sau cipsuri, ce-ar fi să încerci acest suc gustos, cu un efect extraordinar asupra organismului?

Rețeta este următoarea: 2 sfecle mici, 2 morcovi, o portocală și puțin ghimbir.

Sursa: monden.ro

Distribuie articolul: