Provine de la americani, dar este foarte îndrăgit și în rândul moldovenilor. Cheeseburger-ul a devenit unul din cele mai solicitate sandwich-uri și este prezent în meniul, practic, al fiecărui local. Puțini însă încearcă să-l pregătească în condiții casnice, presupun că s-ar părea a fi un proces complex și de durată. Am experimentat în propria bucătărie, nu pentru prima dată desigur, și am demonstrat că este un proces ușor, destul de rapid, iar rezultatul îți uimește papilele gustative. 

Ingrediente

*Cantitatea de ingrediente este pentru patru burgere

  • patru chifle pentru burgere (pentru rapiditate, am procurat chiflele)
  • cașcaval topit – 4 felii
  • varză de pekin sau iceberg
  • 2-3 roșii medii
  • 4 castraveți murați

Pentru sos

  • trei linguri cu maioneză
  • două linguri cu muștar (am folosit boabe)
  • o linguriță cu paprica
  • jumătate de linguriță cu usturoi uscat
  • doi-trei castraveți murați și două linguri cu saramură
  • jumătate de linguriță cu oțet de mere
  • sare
  • piper

Pentru pârjoale

  • 400 g de tocătură (vită + porc, sau doar vită)
  • o ceapă medie, tăiată mărunt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Chiflele le tăiem în jumătăți egale și le rumenim în toster sau pe o tigaie fără ulei.
  2. Preparăm sosul: amestecăm toate ingredientele și la final adăugăm castraveții mărunțiți cu ajutorul unei răzătoare. Amestecăm până obținem o masă omogenă.
  3. La tocătură adăugăm ceapa, sarea, piperul și amestecăm minuțios. Facem patru bile egale și apoi le dăm forma unor pârjoale. Prăjim fiecare pârjoală separat. Când carnea este gata, acoperiți-o cu o felie de cașcaval și acoperiți cu capacul până acesta nu se topește.
  4. Între timp, acoperiți chiflele cu sos și varză de pekin (tăiată felii).
  5. După ce se topește cașcavalul, scoateți pârjoala de pe foc și o puneți direct pe chiflă. Deasupra puneți castraveții tăiați rondele și apoi roșiile, la fel tăiate rondele.
  6. Acoperiți totul cu a doua jumătate a chiflei și burgerul este gata!

Serviți cât este cald. Poftă bună!