Tinerii și persoanele de 40 de ani nu mai fac la fel de mult sex, după cum arată un studiu recent. Care sunt motivele? Rețelele sociale și jocurile video se numără printre cauze, spun cercetătorii citați de Scientific American.

Activitatea sexuală sănătoasă și consensuală are efecte pozitive asupra funcției cognitive, sănătății, stării de bine și asupra calității vieții. Cu toate astea, oamenii de știință au observat un declin al activității sexuale pe tot mapamondul, de la Japonia și Australia și până la țările din Europa.

123rf.com

Un studiu realizat recent în SUA arată că din 2009 până în 2018, activitățile de natură sexuală au scăzut în frecvență la adulți, iar adolescenții se masturbează mai rar. În perioada desfășurării studiului, 44,2% dintre cei 4.500 de adolescenți cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani participanți la studiu au raportat lipsa oricărei activități sexuale (fie singuri, fie cu un partener), un procent cu mult mai mare față de cel înregistrat în 28,8, când 28,8% din adolescenți spuneau că au parte de zero activități sexuale. În cazul fetelor, procentul a crescut de la 49,5% la 74%, scrie unica.ro

Am inclus în studiu comportamentele sexuale de tipul penetrarea vaginală, masturbarea între parteneri, sexul oral. Am întâlnit un declin la toate categoriile. Apoi, ne-am uitat și la adolescenți. Declinul masturbării la adolescenți este interesant și credem că necesită mai multă atenție”, a spus una dintre autoarele studiului, Debby Herbenick.

Totodată, Tsung-chieh Fu, co-autoarea studiului, a vorbit și despre motivele din spatele lipsei de activități sexuale. „Jocurile pe computer, utilizarea crescută a platformelor sociale, toate înlocuiesc alte activități”, a zis ea.

Între 2009 și 2018 au apărut tot felul de platforme de social media și acest lucru este în continuă evoluție, mai ales pentru tineri”.

eva.ro

O altă observație, făcută de Debby Herbenick, a fost că în ultimii ani, tot mai multe persoane se consideră a fi asexuale. Persoanele asexuale nu simt atracție, interes și dorință față de activitățile sexuale.

Nu știm de ce tot mai mulți se identifică asexuali, dar vedem că tot mai mulți consideră asexualitatea ca pe o identitate validă”. În comparație cu momentul în care am început să predau Sexualitatea umană la facultate în 2003, când aveam cam un singur student care se identifica cu asta, acum am trei sau patru. Mă uimește acest lucru. Mă bucură însă că tinerii sunt mai atenți la ei și pot să exprime mai bine ce simt despre sine. Mulți optează să stea în afara activității sexuale”, a spus ea.

Sursa: unica.ro

Distribuie articolul: