Datorită studiului de audiență la nivel național, realizat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI), am aflat care sunt principalele surse de informare pentru moldoveni.

Se pare că principalele surse de informare și divertisment din Republica Moldova sunt televiziunea și Internetul, urmate de radio, ziare și reviste.

Potrivit rezultatelor cercetării, 52% din respondenți au afirmat că au privit televizorul în ziua precedentă intervievării, iar 65% dintre respondenți accesează Internetul în fiecare zi. Din totalul persoanelor intervievate, 26% au ascultat radioul pe parcursul zilei anterioare, 18% dintre respondenți citesc ziare tipărite, iar 9% dintre participanții la sondaj citesc cu regularitate cel puțin o revistă autohtonă.

Posturi de televiziune 

 

Cele mai vizionate posturi de televiziune la nivel național sunt: PRIME TV (22%), Moldova 1(19%), Jurnal TV (18%), urmate de NTV Moldova (17%) și Primul în Moldova (15%).

Radio

 

Pe segmentul de radio, la nivel național, în top se regăsesc Radio Plai (17%), Radio Moldova (17%) și Radio Noroc (16%), urmate de Hit Fm (14%), Jurnal FM (8%) și Kiss Fm (7%).

Site-uri de știri

În ceea ce privește site-urile de știri, de cele mai multe ori respondenții accesează, cel puțin o dată pe săptămână, următoarele portaluri: Jurnal.md (21%), Protv.md (20%), Stiri.md (19%), tv8.md (16%) și Publika.md (16%).

Din presa scrisă, circa 38% dintre cititorii de ziare au numit Makler și Комсомольская Правда. Aproximativ 27-28% dintre cititori cunosc despre Аргументы и факты și Ziarul de Gardă.

Florile Dalbe, Aquarelle, VIP Magazin s-au situat în topul celor mai cunoscute reviste, urmate de Agricultura Moldovei și Monitorul Oficial.

Rețele de socializare 

Dintre toate rețelele sociale, în cazul Facebook se atestă cea mai mare pondere de utilizatori zilnici (54%), urmat de Instagram (28%) și TikTok (21%)

Tu pe care dintre aceste surse de informare petreci cel mai mult timp?

Distribuie articolul: