Probabil că ai auzit de multe ori poveștile bunicilor că, dacă ești nervos, poți îmbătrâni mult mai devreme. Sau că ridurile apar din cauza expresiilor faciale negative. Din păcate, toate acestea sunt adevărate. De aceea, în acest articol îți vom spune cum să menții frumusețea chiar și în situații stresante.

Toată lumea are situații stresante și este aproape imposibil să le eviți. Dar, poți învăța să te calmezi repede. Pentru a fi mai puțin nervos, trebuie să mănânci corect, să faci mișcare și să dormi suficient. Dacă nu respectați aceste reguli, semnele stresului se vor reflecta în curând asupra stării părului, pielii și unghiilor. Vezi cum să previi acest lucru: 

Piele uscată și peeling

Foto: fr.alexperss.com

În perioadele de stres, oamenii beau cel mai adesea cafea sau sifon în loc de apă obișnuită, deshidratând astfel corpul. De aceea, în timpul stresului, nu obții cantitatea adecvată de lichid, în consecință pielea feței devine mai uscată și poate să se descuameze.

Cum să eviți:  În primul rând, începe să bei apă, opt pahare pe zi este o normă bună. De asemenea, poți bea ceai verde, care are efecte antioxidante. Mănâncă fructe și legume bogate în apă, cum ar fi castraveți, roșii și țelină. Aplică un ser de față cu acid hialuronic pentru a-ți hidrata rapid pielea și a păstra umezeala.

Acnee

Foto: nomasvello.ro

Stresul poate provoca acnee, chiar dacă pielea ta nu este problematică. Când ești nervos, corpul tău eliberează hormonul cortizol, care provoacă acnee.

Cum să eviți:  principalul lucru este să înveți cum să te calmezi rapid. Inspiră adânc prin nas, ține-ți respirația câteva secunde și apoi expiră încet prin gură. Acest lucru te va ajuta să te recuperezi rapid. Pentru a scăpa de acnee, trebuie să bei multă apă și să mănânci corect, preferând fructele, legumele și alimentele cu proteine ​​slabe. În plus, există multe produse cosmetice speciale care elimină rapid inflamația de pe piele.

Riduri

Foto: paradisulverde.com

În situații stresante, fetele își aduc cel mai adesea buzele în pungă, își încruntă sprâncenele – asta duce la apariția ridurilor.

Cum să eviți:  trebuie să monitorizezi constant expresiile faciale și să înveți cum să-ți  relaxezi mușchii feței. Desigur, nu pot să-ți lipsească  produsele cosmetice speciale, care te vor ajuta în lupta împotriva ridurilor.

Păr cărunt și păr subțiat

Foto: sanoteca.md

Dacă ai o predispoziție la părul gri timpuriu, atunci nu ar trebui să fii nervoasă. În plus, stresul afectează calitatea firelor – acestea devin mai subțiri și au un diametru mai mic.

Cum să eviți:  trebuie să-ți întărești părul. Pentru a face acest lucru, contactează un triholog pentru a-ți prescrie vitamine. Există, de asemenea, șampoane cu proprietăți anti-vârstă, acestea sunt capabile să prelungească tinerețea părului. 

Deteriorarea unghiilor

Foto: realitatea.net

Liniile convexe de pe unghii apar de obicei după 45 de ani. În unele cazuri, prezența lor indică o lipsă de vitamine. Dar uneori aceste dungi apar din cauza stresului.

Cum să eviți: dacă observi astfel de linii pe unghii, consultă imediat un medic, deoarece diabetul zaharat, deficitul de zinc sau bolile vasculare pot fi cauza apariției acestora. În orice caz, va trebui să înveți să nu-ți faci prea multe griji și să fii mai puțin stresată. 

Sursa: woman.ru 

Distribuie articolul: