Bombonică, floricică, piersicuță… A spune organelor genitale pe nume nu este deloc rău. Copii trebuie să cunoască, de mici, aceste lucruri – spun experții în educația sexuală.

Penisul și vaginul trebuie să fie cuvintele pe care copilul tău le știe și le asociază cu organele genitale. Și e de dorit să le afle de la părinți, nu din filme sau reviste.

Foto: csid.ro

Copilul crescut „în puf” , care nu este informat și nu are habar ce denumire are organul său genital, prezintă un risc crescut să practice sex neprotejat, să contracteze boli cu transmitere sexuală, să fie abuzat sexual, sau chiar să se confrunte cu o sarcină nedorită.

Numeroase studii arată că educația sexuală în școală are numeroase beneficii, pentru viitorul adult. Un copil care nu știe măcar denumirea organelor genitale și este ferit de tot ce înseamnă viață sexuală, este un viitor adult care nu va înțelege, și nu-și va accepta propriul corp.

Poreclele organelor genitale spuse  de părinți copiilor pot provoca probleme în relațiile intime și în viața de familie. Când copilul nu cunoaște aceste informații, îi este foarte greu să vorbească despre o problemă de sănătate intimă, nu știe să explice ce i se întâmplă.

Foto: acasă.ro

Cel mai bun context pentru a iniția discuția despre denumirile organelor genitale este în timpul igienei corporale. Educă-ți copilul corect.

Sursa: csid.ro 

Distribuie articolul: