În acest weekend s-a desfășurat o nouă ediție Moldova Fashion Days. De data aceasta, designerii autohtoni au prezentat colecțiile sezonului toamnă-iarnă, timp de două zile și împărțiți în trei blocuri de prezentări. Pe podium au defilat modele profesioniste, prezentând branduri de haine, accesorii și încălțăminte, made in Moldova. O părere obiectivă despre colecții, dintr-o parte, de la stilistul și fotograful de modă Nathaniel Kowalsky.

„Astăzi unii designeri m-au dezamăgit, pentru că așteptăm ceva mai mult. Deseori primesc întrebarea: „Ce părere ai despre situația curentă a industriei ușoare a Moldovei, evoluează designerii?” Și mereu laud designerii autohtoni, afirm că cresc și crează mult mai stilat.

Dar cu părere de rău, azi și ieri am văzut la unele branduri design învechit, plagiat de la branduri foarte populare, ținute tare încărcate cu elemente decorative, colecții care nici nu le poți numi colecții pentru că toate ținutele nu sunt dintr-un concept și toate sunt formate din piese vestimentare diferite după coloristică, texturi, forme și tip de haine.

Nu poți prezenta într-o colecție paltoane și brusc să treci la rochii de seară, toate diferite după culori, măcar nici nu prezintă o gamă coloristică.

Mai urmăriți tendințele internaționale, culorile în vogă, ele nu degeaba sunt gândite de experți internaționali, au o legătura importantă cu marketingul și vânzări. Încearcă să te conduci după tendințe, creează ceva fresh pentru piața autohtonă, motivează nu doar persoanele cu vârsta 30+ să cumpere de la Branduri autohtone, atrage și publicul tânăr!

Îmi pare rău, dar nu poți să taci despre ceea ce trebuie schimbat și dezvoltat. Vreau să am ce purta de la designerii autohtoni!

Ținută creată de un omuleț tare talentat – Chiperciuc Cristina ❤️👌”, a notat pe pagina sa de Facebook Nathaniel Kowalsky.

În ambele zile de prezentări, fotograful și jurnalistul de modă Nathaniel Kowalsky, precum îi stă în fire, a purtat ținute îndrăznețe, concepute de o tânără creatoare de haine de la noi, căreia i-a și mulțumit în postarea sa.

Ținută, Cristina Chiperciuc

Vezi și: „Când pasiunea devine job de bază. Interviu cu stilistul și fotograful de modă Nathaniel Kowalsky”

Foto titlu: madein.md