De ceva timp stilista, Alina Carauș se ocupă intensiv de promovarea stilului de vestimentație personalizat. Aceasta zilnic își informează comunitatea de pe instagram cu cele mai noi tendințe din lumea modei. Garderoba pusă pe detox sau, cu alte cuvinte, stilista ajută persoanele să scape de piesele vestimentare care nu mai sunt actuale și care nu-i caracterizează. În interviul de mai jos Alina ne oferă o mică introducere în tot ceea ce înseamnă stil și modă.

Alina, ce înseamnă cu adevărat stilul vestimentar, din ce se compune și ce îl definește?

Conform definiției stilurile vestimentare se clasifică după categorii de stil, cum ar fi următoarele stiluri vestimentare de bază: clasic, romantic, sport, eclectic etc. Iar stilul vestimentar al unei persoane este ceea ce el poartă 60-80% din garderoba sa, conturat cu anumite detalii stilistice care îl caracterizează și evidențiază.

Ce elemente vestimentare trebuie să se afle obligatoriu în garderoba fiecărei femei?

În primul rând articolele de bază, cele mai versatile care “unește” hainele între ele stilistic, aceste articole salvează o garderoba, printre ele se enumeră: cămașă albă masculină, tricou alb oversize, blugi denim, geaca de piele sau palton/trench, costum clasic, mai nou și cel sport, rochia neagră sau una vaporoasă, depinde de stil și siluetă desigur.

Dar la capitolul încălțăminte, ce trebuie să avem de bază în garderobă?

Încălțămintea în primul rând necesită investiție. Trebuie să fie în primul rând comodă, pentru că e vorba despre sănătatea spatelui și a picioarelor. Articolele de bază de fapt se aleg după modul de viață a fiecărei persoane, dar, dacă să enumerăm statistic cele mai importante articole sunt: adidași albi, loafers, botine, stiletto etc.

Ce momente trebuie să luăm în calcul atunci când mergem să ne cumpărăm ceva nou de îmbrăcat?

Cel mai important este să vizualizați garderoba personală și, când probați articolul, imaginați-vă cu ce haine se potrivește din garderoba personală. Dacă acesta se combină cu minim trei articole, deși varianta perfectă ar fi cinci piese din garderobă, atunci sută la sută este o haină pe care trebuie să o procurați.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de COLORFUL STYLIST (@caraush.alina)

Ce purtăm primăvara aceasta?

În primul rând purtăm cât mai multe culori vii, într-o lume atât de sumbră se cere culoare măcar în ținute. Dacă din trenduri atunci:

  1. Decupajele care scot ținutele din anonimat;
  2. Bustiere la vedere;
  3. Fustele midi cu imprimeu floral in special;
  4. Rochiile feminine, dar și un pic extravagante;
  5. Mânecile bufante pentru un plus de volum.

Care sunt culorile anului 2021?

Pentru a doua oară în istorie, celebrul institut Pantone a ales două culori ale anului, și anume galben și gri. Dar cele mai des culori întâlnite pe podium pentru colecții de primăvară au fost culorile naturii, printre care:

Alb strălucitor, roșu cardinal, galben intens, roz prăfuit, violet deschis, verde pădure, albastru marin, maro scorțișoară.

După părerea ta care au fost cele mai mari eșecuri vestimentare în ultimii cinci ani?

Cele mai mari eșecuri sunt toate articolele fake. Dar, pe lângă fake-uri și mai mare eșec a fost câteva tipuri de blugi, cum ar fi: cei cu fermuar la mijlocul feselor și cei cu rupturi la fese.

Cum crezi ce piesă vestimentară din garderoba noastră de acum va fi peste ceva timp o prețiune vintage?

Luând în considerație perioada de acum, ironic dar real, la sigur masca care a devenit o afacere pentru mulți designeri, și hainele în care am stat/stăm în carantină. Dar la general haina vintage are peste 10-15 ani, deci, rezistă cea de calitate superioară, de-obicei geanta prețioasă, o curea bună, un ceas sau alte bijuterii deosebite.

Lasă-ne câteva sfaturi pentru a fi mereu stilați și în vogă.

În primul să știi să-ți conturezi propriul stil. Să porți ceea ce te reprezintă și-ți place cu adevărat. Important e să știi să arunci sau să dăruiești hainele care nu te mai reprezintă și nu le-ai purtat mai mult de 6 luni sau un an. Iar în cazul în care nu poți individual să-ți găsești stilul vestimentar, te îndemn să apelezi la un specialist, care cu siguranță o să-ți definească firea prin hainele potrivite.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de COLORFUL STYLIST (@caraush.alina)

Autoare: Daniela Arapan, stagiară

Distribuie articolul: