Dacă pielea ta este atât de temperamentală încât nu poți ține evidența neplăcerilor cu care te confrunți, acesta este un semn sigur că este o problemă la mijloc. Cauzele pot fi multiple, de la ritualul de îngrijire nepotrivit tipului tău de ten și până la ceea ce mănânci (vreo obsesie nouă pentru un aliment nesănătos). Dar și stresul poate juca un rol esențial în acest film de groază. Iată cum recunoști semnele și cum le poți face față (la propriu!).

Roșeață, iritații și erupții. Specific pieței joburilor competitive și cu disponibilitate 24/7, nivelul mare de stres determină creierul să elibereze neuropeptide, numite și „moleculele emoțiilor”. Acestea pot provoca roșeață și sensibilitate la suprafața pielii. Un alt efect al stresului este producția în exces de hormoni androgini, care duc la apariția coșurilor.

Stresul poate fi controlat, iar un prim pas ar fi să te oprești puțin din lucru și să gândești totul la rece, analizând situația și repoziționând lucrurile cu adevărat importante – cum ar fi sănătatea – la loc de frunte. Începe-ți ziua cu un plan, un mic dejun copios și sănătos, dar și o atitudine pozitivă, s-ar putea să constați că stresul se diminuează și mediul de lucru nu mai este atât de apăsător. Cât despre efectele asupra pielii tale, acestea ar trebui să se remedieze de la sine dacă elimini sursa. Pe moment, apelează la un produs de curățare pentru tenul cu acnee și camuflează roșeața cu un corector de culoare verde.

Riduri și piele fără strălucire.

Te uiți în oglindă și constați că fața ta e ternă, iar ridurile s-au adâncit. E momentul să-ți analizezi stilul de viață: consumul de alcool deshidratează pielea, determinând apariția liniilor fine. În plus, mâncărurile bogate în carbohidrați și zaharuri accelerează procesul de îmbătrânire a pielii (prin procesul numit „glicație”), zahărul împiedicând producția de colagen, cel care menține pielea tânără. Un stil de viață echilibrat nu înseamnă restricții, ci mai degrabă moderație. Când limitele sunt depășite, corpul are propriul mod de a-ți spune asta, iar ridurile și tenul tern pot fi un astfel de semnal.

Consumă băuturi alcoolice în mode responsabil, nu mai mult de o dată pe săptămână și nu mai mult de două porții odată, fără a uita să te hidratezi înainte și după ce consumi alcool.

Cea mai fericită alegere?

Vinul roșu, evident, care conține antioxidanți și este benefic pentru piele. Pentru a combate ridurile, optează pentru un produs de umplere imediată și redă strălucirea pielii folosind măști preimpregnate.

Deshidratare și tonus scăzut.

Nopțile pierdute și compensate cu somn de voie în weekend îți dereglează ceasul biologic, afectând capacitatea pielii de a-și menține echilibrul. Studiile arată că somnul insuficient slăbește funcția de protecție a pielii, permițând apei din țesuturi să se diminueze. În plus, privarea cronică de somn încetinește producția de colagen.

În ritmul acesta, este evident că te simți prea obosită să-ți mai îngrijești tenul? Nu faci decât să grăbești apariția problemelor. Curăță-ți fața înainte să te culci, folosește cremă cu factor de protecție în fiecare dimineață și adaugă în rutina ta un produs pe bază de canabidiol (CBD).

Distribuie articolul: