Considerat la început „șampania săracului”, Prosecco și-a construit în ultimii ani o imagine mult mai puternică, iar 2013 a fost anul în care vânzările de Prosecco le-au depășit pe cele de șampanie pentru prima oară. De atunci și până acum, spumantul italienilor și-a construit o reputație de neclintit la categoria de vinuri premium. În ediția de astăzi, sommelierul Anastasia Sărătură vă povestește despre un Prosecco special de la Casa Rinaldi.

Vinul spumant extra sec ORO Valdobbiadene DOCG Casa Rinaldi este un vin delicat, cu arome suave de flori și culoare galben pai. Fiindu-i atribuită denumirea de origine controlată și garantată, vinul este produs în Valdobbiadene, regiunea care produce un vin de calitate superioară și unde producătorii au voie să utilizeze metoda tradițională de obținere.

Caracteristici: culoare galben-pal, cu perlaj fin și persistent.

Buchet: delicat, intens fructat, un buchet îmbietor de note de pară, măr și flori.

Aroma: luminoasă, proaspătă și persistentă.

Recomandat a fi servit cu: un aperitiv delicios, gustări, preparate pe bază de pastă și fructe de mare, carne albă, cașcavaluri proaspete, cum ar fi gorgonzola sau mozzarella buffalo, risotto cu legume și mezeluri crud zvântate.

P.

Sursa: AGORA

Distribuie articolul: