Luptătorul de stil greco-roman, Victor Ciobanu, a devenit campion mondial la categoria de greutate de 60 de kg. Sportivul moldovean a luptat cu  Zholaman Sharshenbekov din Kîrghistan și pe care, în cele din urmă, l-a învins în ultimul act. 

Până să ajungă în finală, Victor Ciobanu a fost condus în toate cele trei partide, dar a revenit spectaculos, cu ucraineanul Zhora Abovian, rusul Stepan Maryanyan și armeanul Gevorg Gharibyan, relatează AGORA.

La scurt timp după victorie, Victor Ciobanu, deja deținător al titlului de campion mondial pe lângă apeluri și mesaje personale pe care presupunem că le-a primit, acesta a fost inundat în mediul online cu zeci de mesaje de felicitare pline de admirație, bucurie și mândire pentru reușita lui.

„Îți doresc din suflet ca Bunul Dumnezeu să te aibă in paza lui! Felicitări! Meritul e al tău!”

„Felicitări, știam că o să reușești.”

„Istoria se scrie de oameni simpli.”, sunt doar câteva secvențe din mesajele de felicitare pe care le-a primit Victor.

Printre persoanele care l-au felicitat pe Victor se numără și Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, care a scris o postare pe pagina sa de Facebook dedicată sportivului moldovean:

Încă o veste bună ne-a venit pe final de zi de la Oslo – luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu a devenit campion mondial la categoria de greutate de 60 de kilograme. Datorită tânărului sportiv originar din raionul Florești, care acum două zile a împlinit 29 de ani, drapelul Republicii Moldova a fost arborat pentru a treia oară în această săptămână la campionatul din Norvegia.
Transmit felicitări proaspătului campion, familiei lui și antrenorilor Mihail Cucul și Roman Zgardan! Mulțumim pentru bucuria victoriei, pentru sentimentul de mândrie de țară și pentru doza de optimism și încredere în potențialul oamenilor noștri!”.

Sursa foto: Facebook

Vezi și: Performanță istorică pentru Moldova! Irina Rîngaci – campioană mondială: „Cred că, cuvintele aici sunt de prisos”

Distribuie articolul: