Trei dintre cei mi iscusiți bucătari-șefi din Chișinău au gătit delicii cu pomușoare în fața celor peste 3000 de vizitatori ai evenimentului! Marian Danu de la Lo Chef Cafe a gătit cannoli viola cu afine, Denis Seriojnikov de la Meating Point a impresionat publicul cu înghețată din coacăză neagră și măr copt, cu semințe de dovleac și popcorn din hrișcă, iar Alexandru Comerzan, bucătarul de la Mi Piace a gătit coșulețe cu pomușoare și ganache din ciocolată albă!

Degustarea acestor deserturi la Teatrul Gastronomic a fost absolut gratuită. În schimb, spectatorii au fost încurajați să facă o donație pentru regizorul Viorel Mardare, pe care echipa Klumea a decis să îl sprijine cu o colectare de fonduri pentru lupta sa cu canceru. În total s-au adunat circa 5500 lei.

La ultima ediție Summer Berry Fair și-au vândut roada de pomușoare 15 agricultori din 11 raioanele ale țării, inclusiv din stânga Nistrului, Edineț, Râșcani, Orhei, Telenești, Bălți, Ialoveni, Glodeni, Strășeni,Ungheni, Nisporeni și Chițcani.

Vedetele acestei ediții SUMMER BERRY FAIR, au fost afinele, aronia, murele, măceșuș și goji, însă vizitatorii au mai putut cumpăra zmeură și struguri de masă, aduse din stânga Nistrului!

La târg au participat și câțiva apicultori care beneficiază de sprijinul USAID. Aceștia au vândut aproape 50 de kilograme de miere.

Tradiționalii patiseri, care s-au întrecut la creativitate și talent au venit cu peste 70 de kilograme de deserturi cu pomușoare:  mousse-uri, tarte, smoothie-uri și alte bunătăți.

La ultimul târg Summer Berry Fair, au venit peste 3.000 vizitatori. În urma celor 3 ediții din această vară, s-au vândut circa 8 tone de pomușoare, 180 kg de deserturi și 70 kg de miere! În total au participat 25 de agricultori, din 17 colțuri ale țării, inclusiv din stânga Nistrului

Un eveniment Klumea organizat pentru Asociația “Pomușoarele Moldovei”, susținut de USAID, HEKS și CCA