Cafeaua face parte din ritualul matinal al milioane de oameni din întreagă lume. Dacă și tu obișnuiești să savurezi o ceașcă fierbinte în fiecare dimineață, poate vrei să afli despre câteva ingrediente benefice de pus în cafea.

O serie de nutriționiști, terapeuți, instructori de fitness și yoga îți dezvăluie ce alimente sau condimente adaugă în cana zilnică de cafea, pentru a obține un plus de nutrienți.

Iată ce ingrediente benefice de pus în cafea folosesc specialiștii în nutriție și wellness!

Scorțișoara

De departe, cel mai frecvent întâlnit ingredient în cafelele experților este scorțișoara. Aceasta are proprietăți antioxidante foarte puternice, este un antiinflamator natural și are efect anti-diabetic, scăzând nivelul zahărului din sânge.

Medicul Robin Berzin o adaugă în espresso alături de puțin ulei de cocos, iar terapeutul pentru femei Valerie Agyeman o combină cu lapte de migdale și puțină miere. Valerie spune că este un mix delicios, sănătos, care îți va pune instant zâmbetul pe buze, încă de la prima oră a dimineții.

Un mix de ingrediente adaptogene (maca, reishi, ashwagandha)

Plantele, rădăcinile și pudrele adaptogene fac exact ceea ce sugerează numele: ajută corpul să se adapteze eficient la factori externi, precum stresul, poluarea și substanțele toxice din produse și din atmosferă.

Prin urmare, organismul este sprijinit și se poate echilibra mai ușor, mai ales într-o lume plină de stimuli externi stresanți și factori poluanți prezenți la tot pasul.

Cele mai celebre ingrediente adaptogene folosite în cafea sunt maca, ashwagandha și reishi. Maca ajută la păstrarea echilibrului hormonal și susține fertilitatea și libidoul.

Reishi este o ciupercă asiatică, faimoasa pentru proprietățile ei anti-cancer, precum și pentru rolul ei în îmbunătățirea imunității. Nu în cele din urmă, ashwagandha lupta împotriva oboselii cronice și a depresiei, scăzând nivelurile de cortizol și ajutându-te să lupți împotriva stresului.

Colagen

Carly Mentlik, terapeut și consilier medical, adaugă în cafeaua ei o pudra proteică îmbogățită cu colagen, care contribuie la aspectul tânăr pielii, dar și la sănătatea oaselor. În plus, ea menționează că e foarte importantă și cana în care prepară cafeaua. Această trebuie să o inspire sau să aibă o valoare sentimentală puternică.

Ulei MCT

Doctorul Robin Berzin adaugă în cafea, pe lângă scorțișoară, și puțin ulei MCT extras din nuca de cocos. Acest tip de ulei conține trigliceride cu lanț mediu, fiind o grăsime extrem de sănătoasă și foarte ușor de digerat. Mulți sportivi folosesc acest tip de ulei pentru efectul sau termogenic, ce ajută la arderea mai rapidă a caloriilor.

Ulei CBD

Un alt ingredient întâlnit în cafelele experților în wellness este și uleiul CBD. Acesta se extrage din plantă de cânepă, însă neavând proprietăți psihoactive. În schimb, uleiul CBD este un celebru remediu natural pentru anxietate, insomnii, depresie sau dureri cronice. Jessica Rihal, terapeut și instructor de yoga, folosește uleiul în cafea, alături de maca și reishi.

Sursa

Distribuie articolul: