O femeie din Ucraina a trecut granița în Ungaria cu mai multe valize pline cu dolari și euro, bani gheață. Bancnotele erau puse în mai multe valize. Aceasta avea aproape 29 de milioane de dolari și un milion și jumătate de euro. 

Potrivit site-ului 24tv.ua, Serghei Lușcenko, fost jurnalist și politician, a publicat pe contul său de Telegram o fotografie cu valizele cu bani și susține că ar fi vorba despre Anastasia Kotvițkaia, soția fostului deputat Igor Kotvițki. 

Igor Kotvițki este om de afaceri și este considerat ca fiind „mâna dreaptă” a lui Arsen Avakov, un politician bogat și influent, bănuit de corupție, care a fost ani de zile ministru de interne, sub diverse adminstrații, până în vara anului trecut, când și-ar fi dat demisia la cererea președintelui Zelenski.

Femeia a trecut frontiera în Ungaria cu o mașină înmatriculată în Ungaria și condusă de un cetățean ungar. Vameșii ucraineni au lăsat vehiculul să treacă, dar grănicerii din Ungaria l-au controlat. Au găsit banii și au pus-o să declare întreaga sumă pe care o avea. Procurorii de la Kiev au deschis o anchetă.

În presa ucraineană circulă de mai mult timp informații că sume mari de bani sunt scoase clandestin din țară, cu ajutorul unor grăniceri corupți, care primesc mită.

Sursa: 24tv.ua

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

 

Distribuie articolul: