După ce în anul 2011 și-a petrecut fiica pe ultimul drum după o luptă crâncenă cu cancerul, recent și soția scriitorului a decedat.

Anunțul a fost făcut de către Academia de Știință a Moldovei.

„Exprimăm sincere condoleanțe și sentimente de profundă compasiune familiei, rudelor, colegilor, apropiaților scriitorului Ion Druță, membru titular al Academiei de Știinte a Moldovei, în legătură cu trecerea la cele veșnice a soției Era Samuilovna Roșina.”


Cu un mesaj de condoleanțe a venit și Monica Babuc, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, pe pagina sa de facebook.

„O căsătorie de șase decenii înseamnă mai mult de o jumătate de secol împărțit la doi-înseamnă două destine îngemănate. O căsătorie de șase decenii cu un Mare Artist înseamnă o dăruire absolută geniului acestuia, când pe altarul talentului sau a familiei sunt puse deopotrivă năzuințele și obiectivele proprii, iar toate aceste nu se percep drept o jertfă, ci drept o manifestare a unui mare și profund sentiment.Condoleanțele noastre cele mai sincere, Maestre! Dumnezeu să o odihnească cu drepții.”

Era Samuilovna Rosina, soția poetului și dramaturgului Ion Druță, a decedat pe 24 noiembrie la vârsta de 88 de ani.

Distribuie articolul: