În clasamentul instituțiilor financiare pentru anul 2020, Grupul OTP se remarcă printr-o serie de premii importante în domeniului de afaceri. Noua realitate venită odată cu anul 2020, face ca băncile membre a OTP Group să-și merite dublu distincțiile, printre acestea și Mobiasbanca – OTP Group.

  • Global Finance Awards a calificat OTP Bank drept  Best Bank 2020 – cea mai bună bancă din Ungaria, pentru atenția centrată pe clienți și migrarea spre soluții de ultimă generație.
  • OTP Bank Ungaria obține premiul Cel mai bun furnizor de schimb valutar 2020 pentru al șaisprezecelea an consecutiv, Cea mai bună bancă digitală pentru consumatori 2020 – pentru strategia sa digitală și eficiența platformei mobile și Cea mai sigură bancă 2020 – în urma unei evaluări pe termen lung a ratingurilor valutare de la Moody’s, Standard & Poor’s și Fitch.
  • Continuând progresul în banking, OTP LAB – laboratorul de inovare al Grupului OTP se alege cu premiul Cel mai bun laboratoar de inovare financiară 2020, al doilea an consecutiv, și Corporate Startup Stars 2020, la categoria Open Innovation Challengers, oferit de Camera Internațională de Comerț și consultantul pentru inovare Mind the Bridge.
  • Global Finance a apreciat cu un premiu special Banca OTP din Croația –  Leadership remarcabil pe timp de  criză 2020, după ce, în anul 2020, a făcut față nu doar unei crize pandemice, ci și unui cutremur devastator.
  • Premiul Cea mai bună bancă privată 2020 – a fost obținut de OTP Group în Ungaria și Muntenegru.
  • Subsidiarele OTP Group din Albania, Ungaria și Muntenegru s-au ales cu Premiile Euromoney pentru excelență 2020, pentru un nivel înalt de deservire, inovație și expertiză de care au beneficiat clienții acestora.
  • Revista The Banker, parte a grupului Financial Times Group, a acordat premiul Bank of the Year 2020 subsidiarelor OTP Group din Bulgaria, Ungaria și Slovenia, calificându-le drept cele mai bune bănci pe piețele lor.
  • OTP Bank Ucraina a câștigat mai multe distincții în cadrul 50 leading banks of Ukraine 2020, inclusiv Premium Bank, Best Top Manager, Best Corporate Banker, Best Operating Director și numărul unu la categoria de Leasing.

Mobiasbanca – OTP Group implementează conduita de banking a subsidiarelor de pe piața internațională, pe cea locală. În 2020, Banca a fost desemnată Contribuabil cu grad înalt de credibilitate de către Serviciul Fiscal de Stat. Premiul reconfirmă aportul băncii la reconstruirea încrederii în sectorul bancar și la promovarea unui mediu de afaceri prosper în țară.

Mobiasbanca – OTP Group este o bancă sistemică pe piața din Moldova, cu peste 30 de ani de experiență, oferind o gamă completă de servicii către aproximativ 8.000 de companii și 170.000 de persoane fizice prin 53 de sucursale în toată țara. Premiată cu distincții importante atât pe piața națională, cât și internațională, banca se bazează pe principiile de transparență și profesionalism, implementând în activitatea sa expertiza și know-how-ul Grupului OTP din care face parte.

P