Odată cu sosirea primăverii și a temperaturilor mai blânde, se recomandă șoferilor să facă tranziția de la cauciucurile de iarnă la cele de vară. Această schimbare necesită atenție și respectarea unor aspecte specifice pentru a garanta siguranța pe drumurile publice.

Conform legislației în vigoare, utilizarea anvelopelor nu este legată de o anumită dată calendaristică, ci de condițiile meteorologice. Astfel, momentul optim pentru schimbarea cauciucurilor în Republica Moldova variază în funcție de condițiile meteorologice și starea drumurilor.

Deși nu există o dată fixă stabilită prin lege pentru schimbarea cauciucurilor de iarnă cu cele de vară, șoferii sunt încurajați să țină cont de următoarele aspecte:

  1. Temperatura medie: Când temperaturile diurne încep să depășească constant 7 grade Celsius și nopțile devin mai calde, acesta poate fi un semn că este momentul să treceți la cauciucurile de vară.
  2. Starea drumurilor: Verificați condițiile drumurilor pe care circulați în mod regulat. Dacă acestea sunt uscate și nu mai prezintă semne de îngheț sau zăpadă, este momentul potrivit pentru trecerea la cauciucurile de vară.
  3. Prognoza meteorologică: Consultați previziunile meteorologice pentru a evalua dacă nu sunt semnale de revenire a condițiilor meteorologice severe de iarnă în viitorul apropiat. Este important să fiți pregătiți pentru orice schimbare bruscă a vremii.

La momentul de faţă prognoza meteo nu indică despre careva precipitaţii sub formă de ninsoare sau lapoviţă pentru următoarele zile, însă cine ştie ce capricii poate avea vremea.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în următoarele zile vremea se va încălzi, iar maximele vor ajunge și la temperaturi de până la 25 de grade Celsius.

În concluzie, cu sosirea primăverii, este momentul ideal pentru ca șoferii din Republica Moldova să treacă de la cauciucurile de iarnă la cele de vară, ținând cont de condițiile meteorologice și de starea drumurilor locale. Prin respectarea acestor recomandări, conducătorii auto pot asigura o călătorie mai sigură și mai confortabilă pe drumurile publice.

Distribuie articolul: