Așa-numitele Soap Brows care au făcut senzație pe Tik Tok, reprezintă cel mai hot trend al toamnei. Pe rețelele sociale o să găsești mii de filmulețe în care este arătat cum poți și tu obține aceste sprâncene stufoase. 

Li se mai spune „bush-brows” ori „feather-brows” din cauza asemănării izbitoare cu crengile rebele ale unui tufiș sau fibrele delicate ale penelor. Aspectul lor se datorează în mare măsură fixării pe piele, cu ajutorul unei mascara pentru definirea sprâncenelor ori ceară, în funcție de forma lor și direcția de creștere a acestora. Practic, este ca o laminare non-permanentă a sprâncenelor, însă efectul poate fi obținut și pe termen extins dacă apelezi la un serviciu profesional semi-permanent.

Dar ce te faci dacă sprâncenele tale sunt mai degrabă… sărace în fire, subțiri, deschise la culoare. În principiu, există variante pentru a stimula creșterea și regenerarea sprâncenelor, de la remediul tradițional pe bază de ulei de ricin, serumuri performante și până la proceduri complexe precum microneedlingul, însă nu funcționează pentru toată lumea.

Dacă se numesc „soap brows”, pot folosi săpunul clasic pentru a le fixa? Nu, în niciun caz. Multe dintre săpunuri destinate spălării eficiente a mâinilor (astfel încât să neutralizeze bacteriile cu care pielea intră în contact), conțin ingrediente dure care pot fi prea mult pentru pielea feței, uscând-o extrem, iar în zona sprâncenelor poate fi un dezastru (crede-mă, nu vrei să afli pe pielea ta ce-i aia „mătreața sprâncenelor”).

În schimb poți folosi un săpun special pentru fixarea sprâcenelor sau unul anti-alergic.

Sursa: cosmopolitan.ro

Distribuie articolul: