Șnițelele sunt preparatele care ne însoțesc la masă aproape în fiecare săptămână. Fie că sunt făcute din carne de pui sau carne de porc, aceste preparate culinare provenite din Germania (Schnitzel în limba germană) merg de minune în orice sezon cu diferite garnituri: orez, cartofi piure sau salate asortate.

Ingrediente:

 – 2 bucăți de piept de pui,

– 150 de grame de fulgi de porumb mărunțiți,

– o linguriță de pudră de usturoi,

– o linguriță de pătrunjel mărunțit,

– o lingură de lapte,

– 2 ouă,

– boia de ardei,

– ulei și sare.

Preparare:

1. În primul rând, sparge ouăle într-un bol și adaugă laptele. Bate-le timp de un minut cu viteză.

2. Apoi, amestecă fulgii de porumb, sarea, boiaua de ardei iute, pudra de usturoi și pătrunjelul.

3. Trece apoi fiecare felie de carne prin compoziția de ou. Lasă bucățile de carne să se scurgă apoi trece-le prin mixul preparat din fulgii de porumb și condimente.

Pune șnițele cu fulgi de porumb pe o farfurie plată, apoi ține-le la frigider timp de 20 de minute. După aceea, încinge uleiul într-o tigaie și pune bucățile la prăjit până carnea este gătită bine. Crusta ar trebui să devină aurie după doar 5 minute (pe fiecare parte). Servește șnițelele crocante alături de salate din legume și sosuri delicioase.

Poftă bună!

Sursa: Teotrandafir.com

Vezi și: Prăjitura delicioasă cu mere, după rețeta bunicii. Amintește-ți de gustul copilăriei

Distribuie articolul: