Toamna este anotimpul smochinelor. Vă vom spune de ce sunt atât de bune și de ce aceste fructe suculente ar trebui incluse în regimul alimentar chiar acum.

Smochinele sunt extrem de controversate. În ciuda faptului că ele conțin într-adevăr multe oligoelemente utile, inclusiv caroten, pectină, fier și cupru, aceste fructe conțin o cantitate mare de zahăr, în unele soiuri conținutul său atinge 71%. Din acest motiv, acest fruct nu este recomandat persoanelor cu diabet.

Beneficiile smochinelor

Smochinele au efect antiinflamatoriu, prin urmare este recomandat pentru răceli, dureri în gât și alte boli similare. În medicina populară, smochinele sunt cunoscute pentru lupta împotriva bolilor sistemului cardiovascular. Desigur, nu vă recomandăm să vă bazați tratamentul doar pe aceste fructe.  Smochinele conțin o cantitate impresionantă de potasiu, care va avea un efect benefic asupra sănătății generale, în special asupra vaselor sangvine.

Smochinele sunt, de asemenea, bogate în fibre, motiv pentru care satisfac foamea pentru o lungă perioadă de timp. Aceste fructe pot fi o gustare potrivită la mijlocul zilei.

Efectele negative ale smochinelor

Sunt puține contraindicații pentru consumul smochinelor. Ele sunt asociate în primul rând cu conținutul ridicat de zahăr. Smochinele proaspete nu sunt recomandate persoanelor cu diabet zaharat și care suferă de boli gastrointestinale acute. Același lucru este valabil și pentru smochine uscate, deoarece procentul de zahăr din acestea doar crește.

Sursă: marieclaire.ru