Dacă oboseala și iritabilitatea ating cote maxime, atunci cu siguranță trebuie să întreprinzi ceva. Există câteva reguli pe care le poți urma și care îți vor îmbunătăți starea fizică și, prin urmare, cea psihică.

Sunt cazuri când oboseala nu trece doar de la un somn bun și simți că nu mai ai resurse pentru a-ți face activitățile zilnice simple. Sunt moduri în care poți să te ajuți să îți duci la bun sfârșit activitățile zilnice chiar dacă ești epuizată. Iată recomandările gyneco.md:

Alimentația

Mănâncă echilibrat, caută alimente care să te energizeze pe timpul zilei. Adaugă în meniul tău nuci, cereale integrale, frunze verzi.

Hidratarea

Nu uita de cele 6-8 pahare cu apă pe zi!

Practică tot ce te ajută pe tine să te relaxezi sau să te bucuri:

  • meditația,
  • plimbările în natură,
  • weekend în munți,
  • exercițiile de respirație profundă,
  • pictură / croșetat,
  • mergi la un salon de frumusețe, etc.

Prioritizează cele mai importante sarcini ale zilei.  Asigură-te că lucrurile pe care le ai de făcut nu sunt prea multe pentru nivelul tău de energie.

Fă pauze între activitățile tale zilnice, dacă e nevoie culcă-te pe 20 minute la amiază sau când simți ca ai nevoie.

Fii blând(ă) cu tine, pentru că e greu să funcționezi la capacitate maximă atunci când ești epuizat(ă). Nu îți asuma prea multe responsabilități.

Somnul este la fel de important, fă o igienă a somnului: trezește-te și culcă-te la aceeași oră în fiecare zi, iar durata somnului să fie de minim 7h.

Cel mai important pas pe care-l poți face ca să te ajuți atunci când ești epuizată este să cauți un sfat la un specialist sau o persoană de încredere. Poți înțelege apoi care sunt lucrurile care te conduc către oboseala cronică și poți avansa începând să-ți rezolvi ușor-ușor problemele.

Sursa: gyneco.md

Foto: Pexels.com

Distribuie articolul: