Cei mai buni și activi studenți ai Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți au fost premiați, joi, 25 mai a.c., în cadrul Galei Laureaților, eveniment organizat și desfășurat în premieră.

Gala Laureaților a fost organizată de Autoguvernarea Studențească a USARB, care, în urma unui concurs anunțat în cadrul instituției, a selectat, în comun cu Secția Știință, 21 de studenți, care s-au remarcat pe parcursul anului de învățământ în activități științifice, de creație sau care s-au implicat în acțiuni extracurriculare.

Ei sunt cei mai buni absolvenți ai capitalei. „Să purtați cu demnitate numele instituției pe care o reprezentați”

gala balti 1Diplome de merit și premii bănești au fost acordate celor 21 de laureați la patru secțiuni: Extracurricular; Știință; Activități Artistice și Sport, se menționează într-un comunicat al instituției de învățământ superior din capitala de nord a Republicii Moldova.

La secțiunea „Extracurricular”au fost desemnați laureați: Mihaela Bârliba (Facultatea Drept și Științe Sociale); Mihaela Paladi (Facultatea Drept și Științe Sociale); Nelea Cogâlnicean (Facultatea Drept și Științe Sociale); Ana Arman (Facultatea Drept și Științe Sociale) și Andrei Paladi (Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Arte).

gala balti

La secțiunea „Științe” au fost desemnați laureați: Ilie Babcenco (Facultatea de Științe Reale, Economice și ale Mediului); Alina Baran (Facultatea Litere); Ana Cuculescu (Facultatea Drept și Științe Sociale); Mihaela Jumiga (Facultatea Drept și Științe Sociale); Victor Dinescu (Facultatea de Științe Reale, Economice și ale Mediului) și Rodica Preașca (Facultatea de Științe Reale, Economice și ale Mediului).

La secțiunea „Activitate artistică” au fost desemnați următorii laureați: Dina Morari (Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Arte); Cristina Șochiuchiu (Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Arte); Elizaveta Nițuleac (Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Arte); Ansamblul de acordeoniști al USARB și Vadim Dolghii (Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Arte).

La secțiunea „Sport” au fost desemnați laureați Nicolae Piruțchi (Facultatea Litere); Igor Paic (Facultatea Drept și Științe Sociale); Aureliu Stețenco (Facultatea Drept și Științe Sociale); Iulian Fosa (Facultatea de Științe Reale, Economice și ale Mediului) și Irina-Aliona Ceban (Facultatea Drept și Științe Sociale).

gala balti 2

Diplomele au fost înmânate laureaților de către Victor Grigor, președintele Autoguvernării Studențești a USARB.

În cadrul Galei Laureaților, reprezentanții administrației și ai corpului didactic al USARB i-au felicitat pe studenți, îndemnându-i să continue tot atât de activ în domeniul științei, artei și sportului.

Autoguvernarea Studențească a USARB a anunțat că Gala Laureaților va fie organizat în fiecare an la Universitate.

Distribuie articolul: