Astăzi, 24 mai 2017 pentru al cincilea an consecutiv a avut loc Gala Absolvenților din Chișinău, organizată de către Direcția Generală Educație Tineret și Sport. Evenimentul a fost dedicat tuturor profesorilor, elevilor și liceenilor din Chișinău.

Comisia desemnată a analizat minuțios dosarele depuse alegându-i astfel pe cei mai buni dintre cei buni. În urma evaluării au fost nominalizați câte un reprezentant la cele șapte profiluri .

Vezi: Au înotat pentru o cauză nobilă! Tinerii din Chișinău au susținut cei zece liceeni cu performanțe, în cadrul Săptămânii „Bucurie în Mișcare” 

La categoria „Cel mai bun absolvent al Profilului Uman” a fost desemnată Ozana Secăreanu absolventă a liceului român-francez din Chișinău „Gheorghe Asachi”. Deținătoare a diplomelor de gradul I, II și III la olimpiadele republicane pentru discipline umaniste.

ozana secareanu1

La categoria „Cel mai bun absolvent al Profilului Real”  a fost ales Vladimir Bodiu, absolvent al Liceului „Titu Maiorescu” din capitală. Participant și profesor de game developer, deținător a diplomelor de gradul I, II, III pentru olimpiadele la informatică, fizică și chimie susține că științele exacte i-au dezvoltat o gândire abstractă.

vladimir bodiu1

Titlul de „Cel mai bun absolvent în domeniul artistic” i-a revenit Nadejdei Vole, absolventă a Liceului Teoretic „Gloria”. Este laureată a concursurilor naționale și internaționale, câștigătoarea Șlagărul Anului 2016 Chișinău, a participat în calitate de membră a juriului la diferite concursuri.

„Pentru o viață fericită, leagă-te de un scop, nu de oameni”. Acesta este motto-ul după care se ghidează în viață învingătoarea diplomei de „Cel mai activ voluntar” – Elena Botnaru de la Liceul „Lucian Blaga” care a participat la diferite campanii de muncă neremunerată, cum ar fi „Sădim Oxigen”, voluntar ecologic, voluntar la deschiderea castelului Mimi, voluntar Oedip și manager a consiliului de tineret.

botnaru elena1

Nominalizat la titlul de „Cel mai bun absolvent inovator” – Ion Cerempei, de la Liceul „George Călinescu” are în palmaresul său diplome de la conferințele teoretico-practice în inovație și alte concursuri pe teme științifice.

ion crempei1

„Sportul este pentru toți, dar nu toți sunt pentru sport”, astfel își motivează reușitele Alexandra Emilianov de la Liceul „Natalia Gheorghiu”, deținătoarea titlului de „Cel mai bun absolvent în domeniul sportiv”. Campionă a Republicii Moldova la aruncarea discului, posesoarea diplomelor locului I și II la competițiile naționale și internaționale de atletism declară că ”Un sportiv bun întâi de toate este un om înțelept”.

alexandra emilianov

„Prin greutăți, spre stele” – astfel a ajuns Mihaela Berdaga posesoarea titlului de „Cel mai bun absolvent ”. Absolventa Liceului „Hyperion” este dansatoare, membră a colectivului Black and White, câștigătoare la concursurile naționale și internaționale de actorie și recital de poezie precum „Izvoarele Înțelepciunii”, pasionată de pictură și plastică.

mihael berdaga

Citește și: Câte 5000 de lei pentru trei cei mai talentați elevi ai Liceului Ciprian Porumbescu din Capitală

Diplomele însoțite de premii bănești au fost înmânate de către Viorica Negrei, șef-adjunct Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a municipiului Chișinău și de către Lucia Caciuc, consilier general a primarului capitalei.

Pe parcursul evenimentului pe scenă au evoluat interpreți autohtoni ca Nelly Ciobanu, Brio Sonores, Cornelia Ștefăneț și surorile Osoianu, Concertino Accordion Band și iluzionistul Mihai Covali, iar ultimul sunet a fost dat de către doi absolvenți ai Liceului Ion Creangă.

Menționăm că Direcția Generală Educație, Tineret și Sport organizează mai multe concursuri, însă cei mai importanți lauri sunt oferiți la Gala Absolvenților.

Autor: Cristina Popescu, stagiară