Următoarele sfaturi vă vor oferi un ghid practic și vă vor ajuta cu următoarea achiziție de pantofi. În afară de mărimea și lățimea potrivită a încălțămintei, o potrivire optimă, manopera abilă și utilizarea materialelor de înaltă calitate pentru partea superioară, căptușeala și talpă există, de asemenea, și alți factori importanți în ceea ce privește calitatea și selecția. Toate aceastea vă vor ajuta să vă simțiți confortabil în pantofii dvs. cât mai mult timp posibil.

1. Vom începe cu cel mai important sfat:

Pantofii trebuie să se conformeze formei picioarelor dvs. și nu invers. În consecință, un pantof nou ar trebui să se potrivească perfect piciorului dvs. în ceea ce privește lungimea și lățimea. Cel mai important, degetele de la picioare au nevoie de spațiu suficient (se deplasează până la 0,5 cm datorită mișcării de rulare în timpul mersului). Nu este cazul tocurilor, care trebuie susținute ferm. A avea tocuri susținute este unul dintre cei mai importanți factori pentru a asigura un pantof perfect potrivit.

2. Mulți oameni cumpără pantofi care nu se potrivesc corect:

Potrivit studiilor efectuate de Institutul German de Încălțăminte, aproape 80% din populația germană cumpără încălțăminte care nu se potrivește corespunzător. Aceasta este o cifră incredibil de mare. În timp ce femeile au tendința de a cumpăra pantofi prea mici, bărbații sunt mai predispuși să cumpere pantofi prea mari.

3. Păstrați-vă așteptările ridicate:

Pantofii trebuie să fie din piele moale, ori de câte ori este posibil, și să ofere picioarelor dvs. suficient spațiu – în toate cele trei dimensiuni: înălțime, lățime și lungime. De îndată ce un pantof începe să se frece, știți că nu este cel potrivit pentru dvs. Nu vă amăgiți cu replicile clasice „se vor lăsa” sau „se vor lărgi în timp”. O pereche de pantofi ar trebui să se potrivească perfect imediat sau nu ar trebui să îi cumpărați. Le-o datorați picioarelor dvs.!

4. Luați-vă timp pentru a cumpăra pantofi:

Pe lângă dimensiuni, ar trebuie să verificați interiorul încălțămintei pentru orice cusături care ar putea fi inconfortabile sau pentru umflături sau zone întărite. Mulți producători de pantofi nu își realizează complet pantofii pentru a reduce costurile, adică căptușeala se termină în zona care nu este vizibilă, de exemplu. Ca rezultat, cusăturile, umflăturile și marginile sunt expuse. Căutați pantofi cu căptușeală completă și cusute cu secțiuni mari, pe cât posibil. Astfel, evitați cusăturile și marginile inutile care v-ar putea restrânge nivelul de confort atunci când purtați pantofii. Cu toate acestea, țineți cont că bucățile de piele mai mari sunt mai costisitoare, motiv pentru care nu merită să investiți în pantofi cu preț redus, ci mai degrabă pantofi de înaltă calitate, care merită fiecare bănuț pe care îl plătiți pentru ei.

5. O talpă de pantof flexibilă este o necesitate:

Când ați obținut dimensiunea și lățimea corectă, ar trebui să vă îndreptați atenția asupra catifelării pielii și a unei tălpi flexibile. Flexibil înseamnă capacitatea de a se îndoi. Mulți oameni confundă flexibilitatea tălpii și moliciunea căptușelii interioare. Prin urmare, ar trebui să faceți testul de îndoire. Dacă îndoiți pantoful (de exemplu, îndoiți călcâiul și zona degetelor de la picioare unul către celălalt), iar tălpile au o formă V, atunci pantofii au o flexibilitate exemplară.

6. Încercați ambii pantofi:

Picioarele nu au aproape niciodată aceeași lungime și lățime. Oamenii dreptaci au, de obicei, un picior drept dominant, care este cel mai mare dintre cei doi. Opusul este valabil pentru stângaci. De aceea, ar trebui să încercați întotdeauna ambii pantofi și nu doar unul. Mai mult: picioarele devin mai lungi și mai largi, odată cu înaintarea în vârstă. În consecință, dimensiunea încălțămintei se poate schimba odată cu vârsta, motiv pentru care ar trebui să aveți o minte deschisă atunci când cumpărați pantofi. Dacă un pantof vi se potrivește, nu contează dacă are o dimensiune mai mică sau mai mare decât perechea anterioară. Pantofii de la diferiți producători au dimensiuni diferite. Ceea ce contează este cum se simte pe propriul dvs. picior.

7. Momentul zilei este important:

Picioarele se schimbă în dimensiune și formă în funcție de momentul zilei, în special în zilele toride de vară, când poate apărea balonarea. Prin urmare, cel mai bine este să cumpărați pantofi seara și să alergați puțin înainte, ca picioarele dvs. să atingă „temperatura de lucru” înainte de a încerca pantofii, astfel încât să se umfle ușor.

8. Acordați atenție finisajului din piele:

Nu trebuie să ignorați dacă pantoful este fabricat dintr-un material sintetic sau din piele. Oamenii eliberează în jur de 0,1 cl (adică un pahar) de transpirație prin picioarele lor în fiecare zi. Prin urmare, este imperativ ca pantoful să fie respirabil și să poată absorbi umezeala. Pielea este un produs natural cu proprietăți materiale distincte. Niciun alt material nu este la fel de flexibil și poate absorbi și elibera umezeala atât de ușor. Căutați pantofi căptușiți complet cu piele reală sau cu o microfibră respirabilă. Acest lucru duce la un climat sănătos al piciorului și contracarează picioarele transpirate.

Distribuie articolul: