Încălțămintea este una dintre cele mai importante piese ale garderobei, cel puțin pentru că fără de ea nu am putea ieși din casă. Cu siguranță, fiecare femeie are o pereche de pantofi care îi plac nespus de mult și se asortează cu rochia preferată, dar, nu se potrivesc după mărime.

Astăzi îți vom spune cum să lărgești încălțămintea și să faci mai comozi pantofii care se asociază în capul tău cu tortura. Există mai multe modalități, citește despre ele în continuare! În primul rând, trebuie să umezești cu alcool sau, în cazuri extreme, cu vodcă interiorul pantofilor. După această procedură, încalță pantofii și încearcă să rămâi în ei cel puțin o oră. Da, va fi incomod, iar picioarele tale vor avea un miros dezgustător, dar în acest mod vei reuși să faci încălțămintea mai moale și mai flexibilă.

Încă o metodă sigură – ciorapii groși și uscătorul de păr. Încalță ciorapii groși, apoi cu forța ticsește picioarele în pantofi, conectează uscătorul și suflă-i timp de 10-15 minute cu aer cald. O să-ți fie cald, dar de dragul pantofilor frumoși poți suporta și asta, nu-i așa?

Apropo, dacă pantofii sunt din piele poți încerca să-i freci cu ulei de ricin și să-i lași pentru câteva ore. Nu uita să ștergi bine uleiul mai târziu, astfel încât să nu rămână pete și urme grase!

Încă o metodă – o lumânare obișnuită sau, mai exact, substanța sa de bază parafina. Șterge pantofii din interior cu parafină și lasă-i așa peste noapte, cel mai bine la balcon. Apoi clătește-i bine pentru a înlătura ceara de pe încălțăminte. După asta, cel mai probabil că pantofii tăi nu te vor roade niciodată!

Mai există o metodă pe care o foloseau încă buneii noștri care au servit în armată. Pentru asta, în încălțămintea umedă pune cât de multă hârtie umezită încape (ziarele vechi sunt cele mai bune) și lasă să se usuce complet. După ce vei scoate bucățile umflate de hârtie, pantofii tăi se vor lărgi cu jumătate de număr.

Și ultima metodă: pune apă în pungi sigilate, pune-le în pantofi și lasă-le în congelator.  Da, sună (și arată) foarte extravagant, dar funcționează perfect. După o zi la congelator, pantofii tăi ți se vor potrivi de minune!

Sursa

 

Distribuie articolul: