Astăzi este prima zi de vară și chiar dacă temperaturile de afară par mai degrabă tomnatice, vara cu siguranță își va face apariția, iar noi trebuie să fim pregătiți. Tuturor ne este dor de soare, dar nu trebuie să uităm cât de important este să ne protejăm de el. 

În fiecare an, specialiștii trag numeroase semnale de alarmă și avertizează că expunerea la soare în mod excesiv are efecte nocive și de lungă durata asupra pielii, cât și a întregului organism.

Cele mai frecvente efecte pornesc de la arsurile solare, continuă cu îmbătrânirea prematură a pielii și din nefercire, în unele cazuri chiar cu apariția cancerului  de piele. Ce ne poate ajuta în acest caz? Desigur crema cu protecție solară, care nu trebuie să îți lipsească din rutina zilnică.

Cosmetologa, Ana Donțu ne-a explicat cum trebuie să ne aplicăm crema cu protecție solară ca să avem cu adevărat parte de toate beneficiile ei.

În primul rând trebuie să știm ce înseamcă o cremă cu SPF: „SPF reprezintă Factorul de protecție solară care are rolul de a proteja pielea și a bloca razele UVB.”

Când aplicăm crema ce conține SPF

Mai întâi deschidem aplicația „Vremea” și verificăm indicele UV.
-dacă indicele este mai mic de doi, nu avem nevoie de crema de protecție.
-dacă indicele arata doi sau cinci, atunci putem sta afară fără protecție nu mai mult de 15-20 de minute.
-dacă indicele arată mai mult de cinci, atunci crema de protecție este obligatorie indiferent de anotimp.

Regula principală: SPF-ul  trebuie să fie deasupra celorlalte produse de îngrijire:

În crema SPF de regulă sunt puține componente de îngrijire, de aceea recomand înainte de SPF să aplicați o crema hidratantă sau un ser. Astfel tenul tău va primi îngrijirea completă.

Crema trebuie reaplicată o dată la trei ore. Dacă avem machiaj atunci reînnoim protecția cu ajutorul unei pudre cu SPF.

Ce cremă cu factor de protecție solar trebuie să alegem pentru tenul nostru?

SPF 30 sau 50 ne arată durata timpului în care ne putem expune la soare:
SPF30 – 1,5 ore.
SPF50 – 2,5 ore.

Alege creme confortabile pentru tenul tău! (de regulă cele spf 50 sunt mai consistente, iar cele de 15-30 sunt cu o textură mai lejeră)
Alege crema cu protecție solară dublă, atât pentru razele UVA (ce provoacă îmbătrânirea prematură a pielii) cât și pentru razele UVB (care cauzează arsuri).

Este foarte important să știi ca nicio crema SPF 150 nu te protejează de cel mai puternic soare ( este doar marketing). Ochelarii, pălăria și umbra – cel mai bun prieten al tău în sezonul canicular!, ne-a spus Ana Donțu, cosmetologă.

Citește și: De ce ai nevoie de ser pentru tenul tău și cum îl folosești corect? Sfaturi de la cosmetologa Ana Donțu

Distribuie articolul: