Cum îți place să iei ouăle dimineața? Desigur, fiecare are preferințele lui: tari, omletiți, fierți, prăjiți… Și apoi sunt cei care iubesc tortilla. Marea vedetă a micului dejun, gustoasă, generoasă și sățioasă în același timp. Pentru a vă reîncărca bateriile, este cu siguranță cel mai popular preparat sănătos din multe case. Bogată în proteine, fibre, calciu și un întreg cocktail de nutrienți, omleta oferă energie organismului.

Totuși, deși poate fi gustat în o mie și una de feluri, nu este întotdeauna ușor să-l înțelegi și uneori ajunge uscat în farfurie. Vrei să prepari omleta perfectă, moale la interior și aurie la exterior? Dar cum să obțineți o omletă pufoasă?

Nu este suficient să spargi ouăle pentru a face o omletă bună! Nu mă înțelege greșit, deși acest mare clasic pare foarte ușor și rapid de preparat, mai sunt câteva greșeli de evitat pentru a nu avea în farfurie o omletă cauciucoasă, lipicioasă, prea sărată sau fadă. Și din moment ce este cheia unui mic dejun echilibrat, trebuie să puneți toate ingredientele laolaltă și să faceți pașii potriviti pentru a nu-l rata!

Desigur, rețetele de omletă sunt nesfârșite. Toată lumea își poate lăsa creativitatea să vorbească și să o decoreze conform dorințelor sale. În afară de micul dejun, omleta poate servi în mod natural ca o masă completă pentru prânz sau cină, gătită într-o tigaie sau la cuptor. Dar trebuie să recunoaștem că nu toți reușim, cel puțin nu întotdeauna, să o facem perfect netedă și lichidă. Ce se întâmplă dacă ți-am spune că tot ce trebuie să faci este să adaugi un mic ingredient foarte comun în ouă pentru a face diferența? Poate că nu te-ai gândit niciodată la asta, dar cu siguranță vei fi surprins de textura pe care o vei obține.

Sfatul nostru: Dar înainte de a dezvălui acest ingredient secret, asigurați-vă că nu faceți greșeala comună de a bate ouăle direct din frigider. În schimb, păstrați-le la temperatura camerei pentru câteva minute. Acesta este cel mai bun mod de a-și păstra aroma.

Care este acest ingredient secret?
Deși toată lumea își desfășoară know-how-ul pentru a pregăti o tortilla bună, folosind adesea aceleași ingrediente, există câteva trucuri care pot schimba jocul. Deci tortilla ta nu numai că va fi bună, ci va fi perfectă! Pentru a vă face ouăle delicat pufoase, secretul este de obicei să adăugați puțin unt topit, crème fraîche, drojdie chimică sau lapte. Cel puțin, specialiștii în tortilla au întotdeauna la îndemână unul dintre aceste ingrediente pentru a-și îmbunătăți rețeta.

Și astăzi vă invităm să încercați un preparat natural pe bază de iaurt de băut. Tortila va fi doar mai fragedă și mai onctuoasă. Pentru mai multă aromă, puteți adăuga chiar brânză și ceapă verde (arpagic).

Bine de știut: atunci când bateți ouăle cu furculița, bateți-le energic pentru ca omleta să fie mai ușoară și mai plăcută la gust. Când observi o spumă fină albă care se formează treptat, este un semn foarte bun. În sfârșit, celălalt secret este și în gătit: gătiți omleta la foc mic și adăugați câteva picături de ulei de măsline, astfel încât untul să nu se rumenească rapid și ouăle să fie mai uscate.

Rețeta de omletă pufoasă cu iaurt de băut

Ingrediente:
4 ouă
niște ceapă verde
50 g brânză (tare)
50 ml iaurt de băut
Ulei de floarea soarelui
sare și piper negru după gust

Metoda de preparare:
Se pun ouăle într-un bol, se adaugă sare și piper (dupa gust), apoi se amestecă bine cu o furculiță (de preferat în locul mixerului care scade moliciunea oului). Apoi adăugați iaurtul și mai bateți puțin. Se rade brânza și se adaugă în bol, urmată de ceapa verde tocata marunt.
Încinge tigaia antiaderentă cu o linguriță de ulei de floarea soarelui. Se toarnă amestecul din bol. Ar fi mai bine dacă ustensila ta ar fi acoperită cu un capac. Gătiți tortilla la foc mic timp de 5-7 minute sau până când este gătită după preferința dvs. Îndoiți-l cu o spatulă de lemn și voilà!

Micul truc: După cum știți, totul este despre gătit. Dacă tortilla este prea fiartă, ajunge să fie uscată, iar dacă este prea puțin gătită, pare prea curgătoare. Deci, care este calea de mijloc pentru ca ea să fie delicat moale? Ai grijă de omleta ta și privește cum se gătește. Când partea de jos pare gătită, iar partea de sus arată încă puțină umiditate, este timpul să o scoateți de pe foc.

Rețeta de omletă moale cu lapte
Ingrediente:
4 ouă
2 linguri de lapte semi-degresat
2 noduri de unt
Sare și piper
Garnitură la alegere

Metoda de preparare:
Spargeți ouăle într-un castron sau un castron de salată. Adăugați laptele și bateți bine ouăle până obțineți un amestec omogen și ușor spumos. Adăugați sare și piper. Adăugați condimente și ierburi după bunul plac.

Se încinge tigaia, se unge cu puțin unt sau ulei de măsline. Apoi turnați amestecul. Folosește o spatulă de lemn pentru a plia ouăle care debordează în centrul tigăii. Luați mânerul ustensilului și faceți câteva mișcări circulare, astfel încât partea încă lichidă să curgă spre margini. Este timpul să-ți decorezi omleta cu ingredientele pe care le dorești (ciuperci, brânză, șuncă etc.). La final, pliază-ți tortilla, mai fă câteva mișcări pentru a nu se lipi (adaugă un nod de unt sau câteva picături de ulei de măsline dacă este necesar) și alunecă-o pe farfurie. Răsfățați-vă!

 

Distribuie articolul: