Când este vorba despre sex la prima întâlnire, de regulă, se formează două tabere: una pro, iar alta contra. Cu ceva timp în urmă am adresat această întrebare mai multor bărbați, acum este momentul să aflăm părerea femeilor. Am provocat 9 femei să ne spună părerea lor sinceră despre relațiile intime, la prima întâlnire:

Citește și: Sex la prima întâlnire, da sau ba? 12 bărbați de la noi și-au expus părerea pentru EA.md (VOX)

„Nu sunt nici pro, nici contra. Fiecare are dreptul să decidă pentru sine, fără a fi judecat pentru acțiunile sale. Personal, cred că sexul la prima întâlnire poate fi ok, atât timp cât nu sunt alte așteptări sau dacă scopul acesteia este însuși sexul. De asemenea, această partidă are șansa să fie un sex de nota 10 (datorită senzației de nou și necunoscut), cât și un total fail (din aceleași motive). Dacă partenerii au alt scop, cum ar fi o relație pe termen lung, atunci cred că (deși nu neapărat), după sexul la prima întâlnire, partenerii (în mare marte bărbații) vor întâmpina greutăți în a avea încredere deplină în partener. Așa că ar fi dorit să se evite acest moment, până cei doi se vor cunoaște câtuși de puțin. De multe ori senzația că există chimie între parteneri se dizolvă la scurt timp. O spun din proprie experiență.”

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

„Sunt împotriva sexului la prima întâlnire, din varii motive. Primul ar fi faptul că încă nu cunoști persoana, iar încrederea ar trebui să fie un „ingredient” important pentru actul sexual. Atât timp cât nu știi destul de bine un om, poate fi chiar periculos. Doi, ar fi riscul de infectare cu boli cu transmitere sexuală, și nu numai. Trei, lipsa dragostei. Chiar dacă există un foc și pasiune la prima întâlnire, nu îl consider suficient pentru a te avânta la sex cu un străin.”

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

„Fiecare este în măsură să decidă ce vrea, mai ales dacă plăcerea este reciprocă, fără prejudecăți. Mult depinde pe cine ai în fața ta, mai că joci în ruleta rusească, și sper să mai ai o șansă. Grija și atenția nu strică să o ai în orice situație, dar dacă ambii parteneri sunt pe aceeași undă, de ce să nu o facă, viața este prea scurtă pentru a pierde timpul pe dubii. Suntem totuși în 2021, nu mai stă nimeni să-ți verifice castitatea, toți vor libertate și experiență, dar și aici trebuie să fie făcut totul cu o logică și cu consimțământ. Sexul este ceva frumos, necesar, incredibil de plăcut și benefic pentru orice muritor de rând, de ce să-l încoronăm cu o reputație urâtă sau proastă?! Go for it, conștient și doar atunci când vrei.”

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

„Personal, nu practic asta deoarece nu se include în principiile mele de viață, aș spune că nu-s aventuroasă. Pentru mine e necesar ca să mă pot simți confortabil cu partenerul, ca să am o relație cu el, dar pentru asta nu e suficientă prima întâlnire)). Nu judec femeile care practică asta, consider asta în limitele normalității, poate cumva mă fascinează că au un așa spirit aventuros pe care eu nu-l am.”

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

„Eu personal nu am încercat și nici nu sunt pentru practicarea sexului la prima întâlnire. Însă fiecare femeie are punctul sau de vedere pe care nu-l judec. Totuși eu consider acest act, ceva mai intim care trebuie făcut conștiincios și cu persoana în care poți avea încredere. ”

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

„Pur părerea mea, cred că e cam prea rapid, totuși mie îmi trebuie să cunosc persoana dată. Dar nu sunt categorică doar pe o părere, viața uneori poate să te răsucească, astfel că uneori automat îți schimbi părerile sau unele principii ce ține de caracterul tău.”

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

„Ca orice alt lucru de pe lumea asta, și sexul de la prima întâlnire ar trebui să fie chestiune exclusiv de liberă alegere. La o adică, după o vârstă, nu ar trebui să ne mai jucăm. Nici cu atracția, nici cu sexul, nici cu dorința sau posibilitatea unei relații de lungă durată. Dacă se pune problema de cum te-ar judeca celălalt în dimineața „de după”, cred că deja asta spune multe despre o posibilă viitoare relație. Nicio pierdere. Deci, dacă doriți sex la prima întâlnire, go for it.”
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

„Sexul la prima întâlnire trebuie să fie o decizie matură, convenită de ambii subiecți, nicidecum nu o decizie pripită, la noroc. Dacă există o atracție greu de suportat, vă puteți deda acestei plăceri, dar doar cu măsuri de contracepție potrivite. În plus, recomandarea ar fi totuși să amânați momentul, dacă e posibil, pentru a cunoaște mai bine persoana. Să nu uităm câte pericole poate aduce întâlnirea cu un necunoscut.”

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Potrivit unui studiu din 2019, realizat de IllicitEncounters.com, mai mult de jumătate dintre femei au făcut sex la prima întâlnire. 36% dintre femei și 34% dintre bărbați spun că acesta a dus la relații de durată. Mai mult decât atât, chiar dacă intenția este de a te distra o seară, cu intenția de a nu-l revedea niciodată, soarta poate avea alte planuri. Studiul „Singles in America” efectuat în 2016 a arătat că 25% dintre relații au început cu o partidă de sex.

Dar tu? Ce părere ai despre sexul la prima întâlnire? 

Distribuie articolul: