Arderea emoțională presupune anxietate și depresii, adesea fără să-ți dai seama care sunt motivele declanșatoare. În timp ce daunele pe care le produce epuizarea cronică asupra sănătății pot fi ireparabile.

O astfel de epuizare poate duce la stres prelungit, de exemplu, asociat cu munca, relațiile sau o criză majoră de viață.

O persoană care este arsă emoțional simte, de obicei, o neputință interioară completă. Aceasta este o afecțiune specifică care include simptome fizice – migrenă, oboseală, dificultăți de adormire sau pierderea poftei de mâncare și o varietate de afecțiuni psihologice – lipsă de motivație, frustrare, sentiment de lipsă de speranță și neputință.

Epuizarea emoțională poate afecta sănătatea ta în diferite moduri. Poate deveni atât o cauză directă, cât și indirectă, de anxietate și depresie.

De obicei, simți epuizare emoțională atunci când îți supraestimezi capacitățile și limitele toleranței la stres.

Mai jos vom povesti despre 5 simptome principale care indică o arsură emoțională. Nu le ignora, deoarece pot indica faptul că sănătatea ta fizică și psihologică este în pericol.

Detașarea emoțională

Un sentiment de înstrăinare și înstrăinare este un simptom evident că stresul afectează sănătatea psihologică.

Epuizarea emoțională este ceva mult mai grav decât o zi proastă.

Sentimentul de înstrăinare și amorțeală emoțională pe care o experimentezi este un simptom al suferinței tale mari. De aceea, într-o astfel de situație, este pur și simplu necesar să soliciți ajutorul unui specialist și / sau sprijinul rudelor și prietenilor.

Lipsa de motivație

Burnout-ul emoțional scade motivația ta la zero. Dacă ai încetat să te inspiri din faptul că ai iubit cu adevărat (muncă, relații romantice, hobby-uri), atunci cel mai probabil vei experimenta o perioadă de epuizare la nivel energetic.

Un sentiment de insolvabilitate

Un sentiment de impas, lipsă de speranță și neputință – acestea sunt principalele semne ale acestei afecțiuni. Oamenii arși pot simți că nu mai sunt capabili de nimic.

Bruscarea emoțională poate duce la faptul că începe să pară că niciun efort nu poate ajuta la rezolvarea situației. Iar aceasta, la rândul său, nu întărește decât starea de deznădejde.

Oboseala fizică fără niciun motiv aparent.

Senzația de arsură se manifestă pe mai multe niveluri. Uneori te simți prins și alteori simți doar o oboseală fizică incredibilă.

Incapacitatea de concentrare

Unul dintre cele mai evidente semne de ardere este senzația de ceață în cap. Studiile arată că devastarea emoțională poate dăuna grav abilităților cognitive. De aceea în această stare te simțim distras, incapabil să-ți faci planuri sau să-ți amintești lucruri de bază.

Odată ajuns în această stare, primul loc trebuie să pui problema propriei tale sănătăți și stării de bine. Trebuie să-ți amintești că ești prioritatea ta.

Sursa: psihologiadeazi.ro

Distribuie articolul: