„Nici un sat fără concert”,  proiect cultural iniţiat de autorităţile raionului Drochia. Proiectul a fost demarat la începutul anului 2022, iar responsabilii își propun să ajungă în toate localitățile rurale din nordul R. Moldova. 

Cristina Țurcanu, șefa Direcției de Cultură, Turism, Tineret și Sport, Consiliul Raional Drochia mi-a povestit în amănunte care sunt obiectivele proiectului, dar și în câte sate au reușit să ajungă până acum.

„Primordial ne-am propus să scoatem din anonimat valorile localităților, să descoperim prin ce aceste localități rurale sunt unice și vrem ca artiștii din localități să meargă din sat în sat ca să se promoveze, dar și să obțină un schimb de experiență inedit. Mobilizăm toți locuitorii satelor în care ne propunem să ajungem ca să scoată tot ce au mai de valoare”. 

Cristina Țurcanu spune că în cadrul evenimentelor se mobilizează toți artiștii, fie că e vorba de meșteri populari, bucătari, artiștii locali.

„Noi asta am vrut, mobilizare, pentru că doar așa și doar împreună putem contribui la promovarea lor, a noastră și a culturii”.

De la demararea proiectului și până în acest moment, responsabilii au reușit să ajungă în șapte localități rurale din nordul R. Moldova.

„Până acum am organizat evenimente în satele Baroncea, Petreni, Sofia, Maramonovca, Dominteni, Miciurin, Goloșnița. Până la sfârșitul acestui an o să ajungem neapărat cu câte un eveniment și în celelalte localități”.