Serialul The Crown readuce în atenția tuturor un secret ascuns timp de câteva decenii. Unul dintre episoadele sezonului scoate la iveală două rude puțin cunoscute din Familia Regală. Povestea verișoarelor Reginei Marii Britanii, bolnave din copilărie și declarate decedate, deși trăiau, fiind abandonate într-un spital de psihiatrie pentru toată viața.

„The Hereditary Principle”, este un episod emoționant bazat pe un secret de familie dezvăluit de către Prințesa Margaret (Helena Bonham Carter). În timpul terapiei, aceasta descoperă că ea și Regina Elisabeta au două verișoare ascunse de ochii lumii, scrie ADPM.ro.

Deși se credea despre ele că au murit, Nerissa și Katherine Bowes-Lyon erau de fapt internate într-un spital de psihiatrie încă de la începutul anilor 1940, fiind abandonate de familie. Cele două știau că fac parte din Familia Regală și erau mândre de asta. Țineau Fotografii cu Regina și Prințesa Margaret lângă pat. Iar de ficare dată când Familia Regală apărea la televizor, priveau cu atenție.

Nerissa și Katherine sunt cele două fiice ale lui John Bowes-Lyon. Acesta era fratele Reginei Mamă, Elizabeth Bowes-Lyon. Asta înseamnă că cele două erau verișoare primare cu Regina Elisabeta și Prințesa Margaret.

Amândouă se născuseră cu dizabilități și nu au reușit să învețe să vorbească. Diagnosticul lor exact nu a fost cunoscut. Pentru că la vremea aceea era mai simplu să fie numite „imbecile”. În 1941, pe când aveau 22, respectiv 15 ani, surorile au fost internate la psihiatrie. Acolo unde, de altfel, au și rămas pentru tot restul vieții.

În anul 1987, cotidianul The Sun a dezvăluit public existența acestora printr-un articol deloc flatant pentru Familia Regală. Se povestea atunci cum Nerissa și Katherine au fost internate în secret și declarate moarte în 1963. Regina Elisabeta și Prințesa Margaret au crezut la rândul lor că cele două verișoare muriseră.

Conform articolelor apărute la acea vreme, Nerissa și Katherine au fost complet abandonate de familie. Cu excepția celor 125 de lire sterline pe care le plăteau anual instituției în care erau internate.

Nerissa a murit în 1986, la vârsta de 67 de ani. Cu exact un an înainte ca existența ei și a surorii sale să fie făcută publică. La înmormântarea ei au participat doar angajații spitalului de psihiatrie în care fusese internată. Atunci când povestea a fost publicată în 1987, oameni de peste tot din Marea Britanie i-au trimis flori lui Katherine. Aceasta din urmă a murit în 2014, la vârsta de 87 de ani.

Sursa