Maxim Prepelița este orheianul care a stârnit milioane de fiori în rândul celor care i-au admirat evoluția pe scena concursului „Românii au Talent”, obținând 4 de DA la etapa audițiilor. Am așteptat cu nerăbdare ca tânărul bijutier să evolueze în semifinală, însă atunci când și-a așteptat rândul, Maxim a aflat că, de fapt, a fost exclus din concurs. Vestea i-a adus multă neclaritate, indignare și o singură întebare: din ce motiv organizatorii i-au sunat și i-au spus, anterior, să se pregătească așa cum se cuvine?

18486421_10155350328908928_2566941143355372078_n„Am vorbit cu ei și explicația a fost următoarea: ne pare rău, dar dumneavoastră nu ați fost selectat în etapa următoare și vă mulțumim pentru participare.

Aceasta a fost convorbirea noastră cu ei înainte cu o săptămână de semifinala în care trebuia sa particip, pe 19 mai. Noi am zis: „bine atunci”, dar chestia miraculoasă este că ei cu o luna în urmă sună și spun următoarele: Maxim, felicitări, ai trecut în semifinală, pe data de 19 vei participa și este de dorit să vii pe data de 17 mai la București, să facem repetiții.

Au urmat și alte câteva convorbiri în legătură cu piesa pe care trebuia să o prezint, tot bine și frumos. Între timp, aflându-ne în vizită la București cu chestiuni personale, ne-am gândit că ar bine fi să ne asculte cineva din ai lor – un producător, ca să ne asigurăm că piesa aleasă va fi pe măsură  și uite că am ajuns la cineva, ne-a ascultat și a rămas surprins plăcut, zicând că nu am nevoie de modificări și aranjament. Urma ca acest domn să vorbească cu ei!

De atunci, organizatorii nu au mai sunat, lăsându-ne să ne gândim că totul e OK!

cats

Întrebările mele sunt:

15230667_245935405820627_3945270253516606623_n1. De ce sună și felicită oamenii pentru ca au trecut în semifinală, ca mai apoi să îi elimine?

2. Oare când feliciți omul, pot exista pe undeva incertitudini în privința participării?

3. Bine, dacă după audițiile de la București ceva nu le-ar fi plăcut, trebuiau îndată sa ne anunțe și sa ne spună: cu părere de rău, lucrurile stau așa, nu?

4. Oare mai au nevoie de jurați în show-ul ăsta, dacă vorbele lor nu prea se vede că ar conta? Menționez doar câteva din spusele Andrei: pot să număr pe degete de câte ori am fost surprinsă în sezonul 7, ai patru de „da” și talent cu carul și te așteptăm în etapa următoare.

5. Oare noi aveam să ne supărăm pe ei dacă nu ne sunau deloc să ne felicite? Nu!

În fine, am spus totul! Cine are ochi sa vadă, a văzut și cine are urechi să audă, a auzit! Între timp, vrem să vă mulțumim tuturor pentru susținere și apreciere. Fie ca talentul să triumfe!”, ne-a mărturisit Maxim.

Maxim Prepelița le este recunoscător tuturor pentru sprijin și îndemnurile de a nu-și pierde curajul, în special soției – care i-a fost și continuă să-i fie alături.

cats

Foto: captură video, arhiva personală