În ajunul lansării campaniei naționale „16 zile de activism împotriva violenței față de femei și fete ”, 21 de femei din Moldova care au ieșit din cercul vicios al violenței domestice, au scris scrisori copiilor lor. UN Women Moldova a publicat ieri una dintre scrisori, cea a Mariei Scorodinschi - supraviețuitoare a violenței domestice din Drochia, care ajută și alte femei să depășească această situație. Ce scrie Maria în scrisoarea ei, aflați mai jos.

Draga mea fetiță, vreau să-ți spun lucruri importante: dragostea adevărată se bazează pe respect reciproc și înțelegere. Fii atentă cu alegerile pe care le faci. Eu am greșit de-atâtea ori, am pierdut timp de neîntors, am plecat capul atunci când trebuia să spun STOP.

Tu să nu rabzi, dragă copilă, tăcerea uneori te poate nimici. Nu permite nimănui să fie violent cu tine. Adu-ți aminte de mine și cum ziceai: mama, nu plânge.

Draga mea fetiță, minunile se întâmplă doar atunci când le creezi.

Dacă cu mulți ani în urmă aș fi avut această scrisoare de la mama mea, ar fi fost cel mai frumos cadou. Vreau să te știu o luptătoare. Și orice ar fi, eu sunt alături. Te iubesc.

Mama”, se arată în scrisoare.

UN Women Moldova a împărtășit și un clip dedicat acestei scrisori:

Scrisoare către fiica mea„Draga mea fetiță,
Iubirea nu doare, nu rănește…”

În ajunul lansării campaniei naționale „16 zile de activism împotriva violenței față de femei și fete ”, 21 de femei din Moldova care au ieșit din cercul vicios al violenței domestice, au scris o scrisoare copiilor lor.

Dacă ești supusă violenței sună la Telefonul de încredere 0 8008 8008 pentru consultație juridică și psohologică 24 ore pe zi. Este gratuit și confidențial

#16zile #TrăieșteFărăViolență #orangetheworld #16days

Posted by UN Women Moldova on 24 Noiembrie 2016

*Dacă ești supusă violenței sună la Telefonul de încredere 0 8008 8008 pentru consultație juridică și psohologică 24 ore pe zi. Este gratuit și confidențial

**Proiect elaborat cu suportul UN Women – Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor 

Foto: captură video

Distribuie articolul: