De curând, salvatorul moldovean, Dmitriy Polscin, a devenit din nou tătic. Acesta i-a scris o scrisoare virtuală băiețelului său nou-născut, în care i-a dat sfaturi prețioase de viață.

Dmitriy Polscin luptă de 18 ani cu flăcările și șeful echipei serviciului de gardă, Detașamentul Salvatori și Pompieri al sectorului Centru. Deși își face munca cu pasiune și dedicație, la fel ca pentru cei mai mulți dintre noi, cel mai de preț lucru în viață este familia, iar de curând a devenit din nou tătic. Acesta a venit cu un mesaj prețios pentru fiul nou-născut.

Scrisoarea pompierului pentru mezinul său este pe cât de emoționantă, pe atât de frumoasă și ne-am propus să o împărtășim cu voi:

„Bine ai venit în această lume, fiule… Nu voi spune că este ideală, nu… În această lume există mult rău și nedreptate, multe greutăți și durere, mulți oameni răi și invidioși, dar sunt și alții, iar eu îmi doresc ca și tu să fii altul…

Luptă fiule!

Această cască și mănușile de sute de ori m-au ajutat pe mine și tovarășii mei să smulgem oamenii din gura morții și în lupta pentru ei, de mai multe ori m-au salvat de moarte. Acum, îmbrăcând această cască și mănuși, mergând acolo unde nu este întotdeauna ușor, îmi voi aminti cât de liniștit ai dormit în brațele mele în această fotografie…”

„Fă bine, fiule, și nu aștepta recunoștință, fă-o, întoarce-te și pleacă „cu un scut sau pe un scut” fiule. Să nu te superi dacă așteptările nu-ți vor fi îndeplinite, căci binele există, va reveni la tine de unde nu te aștepți ..

În această viață, fiule, vei fi dezamăgit de mai multe ori de cei pe care îi crezi, dar de fiecare dată se for găsi străini minunați care te vor ajuta să te ridici, important este să nu renunți niciodată.

Sper, fiul meu, că mai am câțiva zeci de ani în față, ca să văd cum te maturizezi și devii o persoană minunată și bună. Acest lucru nu te va face mai bogat, dar nici nu te va sărăci…

Sunt atâtea să-ți povestesc și să-ți arăt, dar până ce, te privesc cum dormi liniștit și îmi amintesc o întâmplare din copilăria mea: Când eram mic, tata îmi spunea „Dormi fiule, în viață vei avea multe nopți nedormite și va veni timpul când vei dori să dormi, dar nu vei putea…”. Și câtă dreptate avea!

De aceea, dormi bebeluș, iar eu și mama ta, ne vom bucura de mirosul tău dulce de lapte și de respirația liniștită, iar când va veni timpul tău… nu te lăsa niciodată învins”, își încheie scrisoarea proaspătul tătic, Dmitriy Polscin.

Care sunt cuvintele care v-au emoționat mai mult?

Sursa: Facebook / Dmitriy Polscin

Citește și: Viața animalului e la fel de prețioasă ca viața omului. Salvatorul Dmitri Polșcin: „Am făcut și respirație artificială animalelor”