Previziuni astrale pentru o lună înainte, oferite de astrologul Sergiu Iordachi. Află cum ne influențează astrele în perioada 23 octombrie – 22 noiembrie, la ce să ne așteptăm, dar și cum să reacționăm în diverse situații.

În perioada 23 octombrie – 22 noiembrie Soarele, simbolul egoului, viabilității, bunătății, faimei și demnității tranzitează semnul de apă – misterios, magic, emoțional, pasional și transformator al Scorpionului.

Energia și activitatea noastră din această perioadă sunt orientate spre explorarea lumii înconjurătoare, dezvăluindu-i secretele. Forța personalității constă în capacitatea de a transforma, de a schimba, de a găsi noi trăsături necunoscute, iar impulsurile egoiste pot fi destul de palpabile. Acest tranzit aduce intenție, misticism, capacitate de a cerceta, studia și obține cunoștințe oculte, dar în același timp, pot apărea rigiditatea, cruzimea, secretul, dorința de a controla totul și de a suprima pe ceilalți.

Pentru multe persoane, poate deveni o perioadă de schimbări neașteptate, radicale.

Crește atracția pentru sexul opus și interesul pentru problemele sexuale. Astfel, în acest moment putem deveni adevărați seducători, cărora le este imposibil de rezistat. Ambiția, pofta de putere, tendința de agresivitate și actele de violență sunt, de asemenea, crescute exorbitant.

În această perioadă suntem înclinați să realizăm cu orice preț ceea ce ne dorim. Devenim mai excitabili, mai pasionali, plini de resentimente și suspiciune, dispuși la dispute, în legătură cu care riscăm să comitem multe greșeli. Cu toate acestea, afacerile legate de finanțele mari și moștenire pot avea succes.

Timpul este oportun în special pentru chirurgi, psihiatri, medici, vindecători, deoarece la acest tranzit solar suntem mai sensibili la efecte extrasenzoriale.

De asemenea, Fortuna îi însoțește pe toți cei care sunt angajați în activități secrete, clandestine, în organele de anchetă, securitate și informare de stat sau în lucrări de cercetare. În acest timp, unele secrete pot fi dezvăluite.

Careul lui Marte cu Saturn din ultima decadă a lui octombrie cere să ne orientăm atenția către o activitate constructivă, stabilă, negrăbită și chiar să creștem volumul de sarcini. Pentru persoanele instabile emoțional mai potrivită este munca prelungită în timp, dar nu încărcată.

Recomandările astrologului în funcție de schimbările ce au loc.

Pe 28 octombrie opziția lui Uranus către punctul de Lună Nouă din Scorpion aduce aspirație de independență și libertate, eliberare de sub control și presiune, ce se poate manifesta prin revoltări a subalternilor sau proteste implicite care ar perturba procesul de muncă, aducând astfel bătăi de cap șefilor. Această Lună Nouă este un moment perfect pentru o reînnoire personală la cele mai profunde niveluri, să renunțăm la comportamentele învechite, la emoțiile și obsesiile nerezolvate, să manifestăm autocontrol.

Din 31 octombrie și până pe 20 noiembrie avem Mercur retrograd. Această conjunctură astrală ne atenționează că devenim confuzi, neatenți, ne scapă detalii, uităm. Insuficiența de informații poate perturba procesul de luare a deciziilor. Ideile apărute par promițătoare, dar în timp depistăm deficiențe în ele. Poșta poate fi pierdută sau întârziată. Poate fi încălcat programul de lucru a transportului, putem uita de întâlniri, întârzia sau să așteptăm unul pe celalalt în momente sau locuri diferite.

Executarea documentelor poate duce la amânare pentru o perioadă lungă de timp. În cazul în care semnarea de acte este inevitabilă, vom verifica cu atenție orice text, deoarece există riscul crescut de greșeli și înțelegere eronată a sensului.

Nu este recomandat orice tip de intervenție chirurgicală, pentru că poate necesita o modificare ulterioară. De asemenea, este recomandabil să amânăm achizițiile mari (automobile,  imobiliare) pentru o perioadă mai favorabilă.

Cu toate acestea, Mercurul retrograd este potrivit pentru activități legate de revenirea la cazurile și situațiile vechi. Acesta este o perioadă oportună pentru a merge înapoi la cele deja făcute, pentru a revizui realizările, corecta deficiențele și finaliza lucrările neterminate. În același timp, acesta este un moment bun pentru autoexprimare, de a scrie sau de a face ceva care necesită o reflecție profundă.

Pe 1 noiembrie Venus trece în Săgetător și îl va tranzita până pe 25 noiembrie. Aici Venus este mai calmă și mai deschisă decât a fost în Scorpion. Acest tranzit ne face să exprimăm mai ușor emoțiile și sentimentele, încât relațiile devin mai libere, mai deschise. Reprezentanții profesiilor artistice și creative sunt cei mai favorizați și obțin mai multă expresivitate.

Aspectul de careu dintre Marte și Pluton din prima decadă a lui noiembrie aduce un impuls puternic de forță, perseverență și încăpățânare în activitate, negocieri și afaceri, care poate trece într-un conflict dur. Furia în acest moment poate fi devastatoare, dar, transformată în energie pozitivă, poate duce la realizări grandioase.

Sergiu Iordachi, astrolog.

Vezi și: Previziuni octombrie 2019. Astrologul Sergiu Iordachi: „Se intensifică atracția pentru sexul opus, suntem predispuși la flirt”