Dacă sari peste o masă în mod obișnuit pentru a practica postul intermitent şi a ajuta organismul să se curețe, s-ar putea să fie ok și chiar recomandabil. Dacă însă, te înfometezi pentru a reduce din aportul caloric, îți vei sabota slăbitul, într-un final.

Pauza alimentară e bine venită

Intermittent fasting (sau postul intermitent) este o schemă specială în care fac pauze alimentare lungi între mese. De obicei între cină și mic dejun. Astfel, are loc alternarea perioadelor în care mănânci cu perioade în care te abții de la mâncare.

În originalul acestui regim, există restricții speciale alimentare și nici restricții de combinații. Cu toate acestea, îți recomand să nu faci fasting mâncând fast-food, nu așa construiești sănătatea, ci dimpotrivă.

Probabil că știi deja care este impactul unei alimentații neechilibrate și pline în toxine. Așa că doar un fasting combinat armonios cu un regim echilibrat (bogat în fructe și legume crude), în combinații alimentare corecte, cu suficientă apă și mișcare, îți va aduce rezultate.

Atenție! Cantitatea de mâncare trebuie să fie una normală, nu excesivă, chiar și după pauza alimentară.

Ce se întâmplă, de fapt, când sari peste mese pentru a slăbi?

Dacă sari peste o masă la întâmplare, pentru că vrei să păcăleşti slăbitul şi să compensezi pentru excesul caloric de la mesele anterioare, aceasta este o mentalitate neechilibrată, care nu te duce departe.

În plus, cine face foamea pentru a corecta excesul alimentar anterior, forţează ficatul şi induce stres inutil în organism, cu efecte negative asupra sănătăţii.

Un atare comportament neechilibrat evident vine cu efecte negative asupra sănătăţii tale. Prin înfometare, îți forţezi ficatul şi-ți induci stres inutil în organism. Iar pe stres, corpul oprește procesele de slăbit, dar și imunitatea și refacerea sănătății au de suferit.

Adrenalina este hormonul bine cunoscutului mecanism de luptă sau fugi. Practic, corpul tău se pregătește să acționeze hotărât, deci, în mod natural, la stres sângele tău se va concentra în mâini şi picioare, ca să poţi lupta sau să fugi; în inimă, ca să se pompeze mai mult sânge în corp, și în creier, ca să devii mai alert și mai atent la pericolele ce te amenință.

O a doua explicație pentru faptul că adrenalina blochează slăbitul este că aceasta influenţează ficatul să elibereze o cantitate mare de glucoză în sânge, ca să se poată hrăni celulele musculare, care sunt pregătite de alergare sau luptă.

Distribuie articolul: