Sănătatea mintală este esențială pentru starea de bine generală, aceasta nu este mai puțin importantă decât cea fizică. Dimpotrivă, acestea sunt strâns legate între ele. Nu există liniște, stare de bine, fericire, fără sănătatea mintală. Acest subiect este acum tot mai des întâlnit, mulți oameni se confruntă cu această problemă, iar vedetele de la Hollywood nu sunt deloc o excepție.

Sănătatea mintală reprezintă starea noastră de bine emoțională, psihică și socială. Afectează modul în care gândim, simțim și acționăm. Nu este deloc ușor să treci peste această problemă și trebuie să fii o persoană într-adevăr puternică pentru a-ți controla mereu mintea și sufletul. Pentru unii poate fi greu de crezut că și celebritățile au parte de depresie. De ce? Pentru că cei de la TV par să aibă totul, corpuri perfecte, bani, familii fericite, călătorii, evenimente, fani de pretutindeni, un stil de viață pe care mulți dintre noi îl visează. Totuși, nu este totul chiar atât de frumos, viața din spatele camerelor e aceeași ca și a unui om obișnuit, cu griji probleme și stres. De-a lungul timpul mai multe dintre vedete au fost deschise și au povestit despre starea lor emoțională, au inspirat și au încurajat fanii. Noi am analizat și am selectat câteva staruri, care au avut o astfel de perioadă în viața lor. Tu știi cine sunt acestea?

Iată 7 celebrități de la Hollywood, care au vorbit despre starea lor emoțională:

Selena Gomez


Conform people, cântăreața a vorbit despre sănătatea ei mintală când a primit premiul McLean 2019 pentru susținerea sănătății mintale. În octombrie 2018, cântăreața a anunțat că va lua o pauză de pe rețelele de socializare și s-a internat într-un spital unde a primit ajutor. Un an mai târziu, Gomez a decis să-și împărtășească experiența.

„Cred că suntem mai buni când spunem adevărul, iar acesta este adevărul meu: Anul trecut, am suferit psihic și emoțional. Nu eram în stare nici măcar să rețin un zâmbet. A fost unul dintre cele mai înfricoșătoare momente din viața mea”.

Ariana Grande

Cântăreața a vorbit și ea despre lupta ei cu anxietatea. „Cred că mulți oameni au anxietate, în special acum. Eu întotdeauna am avut anxietate. Nu am vorbit niciodată despre asta pentru că am crezut că este ceva normal și nu e grav, dar totul a fost foarte grav, nu cum m-am așteptat eu”.

Leonardo Dicaprio

Actorul Leonardo Dicaprio a avut o tulburare obsesiv-compulsivă. Starul câștigător al Oscarului a recunoscut că a avut probleme mintale, dar până într-un final el și-a spus: „Sunt
capabil să spun la un moment dat: ok, ești ridicol. Nu mai călca pe fiecare problemă. Nu trebuie să faci asta”.

Daniel Radcliffe

Daniel Radcliffe a avut o tulburare obsesiv-compulsivă. El este băiatul care a făcut din Harry Potter un nume cunoscut. Totuși și actorul talentat a avut probleme psihice. Potrivit scriitoarei Alexandra Daluisio, „Dan a decis să caute ajutor atunci când anxietatea îl împiedica să stingă lumina timp de cinci minute”. Atunci el avea o vârstă fragedă, dar oricum
știa că trebuie de făcut ceva.

Lady Gaga


În ciuda succesului său atât în muzică, cât și în actorie, Lady Gaga a vorbit deschis în decembrie 2016 despre luptele ei cu tulburarea de stres. Potrivit healthcare, vedeta a recunoscut într-un interviu din 2014 că atunci când avea 19 ani, a fost victima unui viol. „Propria mea traumă din viață m-a ajutat să înțeleg trauma altora. Dar bunătatea care mi-a fost arătată de medici, de familia mea și de prietenii mei, mi-a salvat cu adevărat viața”.

Amanda Seyfried


„Am avut o anxietate destul de serioasă, eu credeam că am o tumoare la creier. Pe măsură ce îmbătrânesc, gândurile și temerile compulsive s-au diminuat foarte mult. E bine să știi că multe dintre temerile mele nu sunt bazate pe realitate, acest lucru într-adevăr ajută”. În ceea ce privește boala mintală în general, actrița și-a împărtășit punctul de vedere: „Această problemă ar trebui luată în serios. Noi nu o vedem, dar ea există”.

Catherine Zeta-Jones

Când Zeta-Jones a primit un diagnostic de tulburare bipolară – o boală care afectează milioane de oameni – ea a știut că trebuie să vorbească despre acest subiect, pentru că înțelegea că ar putea ajuta oamenii. „Aceasta este o tulburare care afectează milioane de oameni și eu sunt unul dintre ei. Nu este nevoie să suferi în tăcere și nu este rușine să cauți
ajutor”.
Tu știai istoria acestor celebrități?