Seara, când ajungem acasă, flămânzi și obosiți după o zi de muncă, dorim să mâncăm. Totodată, vrem să pregătim o rețetă ușoară, care nu ne iau mult timp în bucătărie. O salată variată precum această salată de orez cu creveți, leguminoase, legume, fructe deshidratate este întotdeauna o opțiune bună. Este perfectă pentru a mânca gustos și bine.

Ingrediente pentru 2 persoane

orez (150gr)
Mazăre (80 gr)
Porumb fiert (30gr)
Stafide
Roșii
Creveți fierți

După gust:

Sare și piper
Suc de lămâie
mărar proaspăt ori uscat
Ulei de măsline extra virgin

Aici puteți VEZI VIDEO CU SALATEA DE OREZ:

Cum să gătești orezul
1. Mai întâi vom găti orezul. Vă recomand să o faceți conform instrucțiunilor producătorului tipului de orez pe care urmează să-l folosim.

2. Spălăm bine orezul pentru a îndepărta amidonul, îl lăsăm la macerat 20 de minute și apoi îl transferăm într-o oală cu apă. Lăsăm să fiarbă 2 minute la foc mare, acoperim oala, reducem focul la minim și mai lăsăm să fiarbă 6 minute.

3. Scurgeți orezul și transferați-l într-un recipient mare unde puteți adăuga celelalte ingrediente după ce orezul s-a răcit puțin.

4. Acum, adaugăm mazărea fiartă. Dacă urmează să le folosiți congelate, trebuie doar să le puneți în apă clocotită cu puțină sare pentru aproximativ 5 minute.

5. Punem și câteva linguri de porumb fiert, niște stafide, roșii tăiate bucățele și creveții fierți și curătati de coajă. Am adăugat și puțină coajă de lămâie.


6. Adăugăm sare, piper măcinat, zeama de lămâie, o linguriță de mărar proaspăt sau uscat într-un recipient. Adăugam un strop de ulei de masline extravirgin și amestecăm totul bine.

7. La final si pentru a ne termina salata de orez trebuie doar să amestecăm bine și să o lăsăm să se răcească înainte de a o servi.


Și gata! Acest tip de rețetă este cel mai ușor de preparat, durează cu greu timp și ne asigurăm că mâncăm bine, oferind nutrienți organismului nostru.

 

 

Distribuie articolul: