Această salată este binevenită dacă vă doriți un preparat sățios, dar în același timp ușor de digerat. Se prepară rapid şi este o sursă excelentă de vitamine şi minerale.

Ingrediente:

salată

  • o conservă de ton
  • două ouă fierte
  • o salată verde
  • doi ardei graşi
  • 100 g boabe de porumb
  • un castravete proaspăt
  • o ceapă roşie sau o legătură de ceapă verde
  • 100 g măsline negre
  • 100 g brânză de capră

dressing

  • 100 ml oţet balsamic
  • 100 ml ulei
  • 100 ml vin alb
  • sare, piper, busuioc – după gust
  • 1 linguriţă zahăr

Preparare:

  1. Desfă conserva de ton şi lasă peştele la scurs într-o strecurătoare. Între timp, spală salata verde, şi rupe-o în bucăţi de dimensiuni medii.
  2. Curăţă ceapa, castravetele şi ardeii, după care spală-le şi taie-le sub formă de rondele.
  3. Pune la fiert ouăle, iar între timp prepară dressingul. Amestecă oţetul cu uleiul şi vinul până obţii o pastă omogenă, iar apoi condimentează cu sare, piper şi zahăr. Adaugă şi busuioc, oregano ori alte condimente preferate.
  4. După ce ouăle au fiert, taie-l eîn sferturi.
  5. Într-un bol mare, aşază frunzele de salată verde, adaugă ceapa, ardeiul gras şi castravetele. Stropeşte totul cu sosul obţinut, iar apoi adaugă tonul, ouăle, măslinele şi brânza.

Să aveți poftă!

Citește și: Salată mexicană (de post sau vegană) cu sos de avocado și lime – combinație inedită de gusturi și arome (Video)

Foto: Pexels.com