Dacă vrei ceva delicios la aperitiv, poţi experimenta și prepara această salată caldă cu ciuperci şi ficăţei. Este ușoară și plină de vitamine datorită legumelor crude.

Ingrediente:

  • 300 g ficăţei de pui
  • 250 ml lapte
  • 500 g ciuperci champignon mici
  • 10 g unt
  • 1 morcov mare
  • 1 cartof mare
  • 1 fir de praz
  • pătrunjel verde
  • 50 ml supă de pui sau de legume
  • 50 ml vin alb demisec
  • 2 linguri smântână
  • sare
  • piper

Preparare:

Cureţi ficăţeii, îi speli în apă rece şi îi laşi într-un castron acoperiţi cu lapte rece circa 30 de minute, apoi îi scurgi bine şi îi usuci cu prosoape absorbante.

Separat, fierbi morcovul şi cartoful în apă cu sare, iar prazul îl opă-reşti 3-4 minute în apă clocotită. Topeşti untul într-o tigaie, adaugi ciupercuţele întregi spălate bine şi scurse. Le sotezi circa 10 minute, apoi adaugi ficăţeii şi continui sotarea până când ficăţeii sunt bine pătrunşi. Îi scoţi deoparte şi îi păstrezi calzi.

În tigaie, adaugi vinul peste ciupercuţe şi le fierbi până se evaporă, apoi pui supa, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi continui fiertul până când scade bine zeama. Adaugi ficăţeii şi smântâna, dai focul mic şi laşi totul să fiarbă încă 5 minute.

Aşezi ficăţeii şi ciupercuţele pe un platou cald, adaugi cartoful şi morcovul tăiate bastonaşe, decorezi cu rondele de praz, pătrunjel verde tocat şi serveşti imediat.

Sursa: Clickpoftabuna.ro

Vezi și: Rețeta de supă detoxifiantă. Se recomandă porții mici, de 6 ori pe zi

Distribuie articolul: