De câte ori ai primit acest sfat: „fii atentă să nu faci un lucru așa, pentru că vor fi consecințe”? Cred că foarte des, pentru că miturile se răspândesc repede, chiar dacă noi nu ne dăm seama de acest lucru. Mamele mereu au fost, dar și sunt îngrijorate atunci când este vorba despre copii. De aceea trebuie să fii atentă și să știi, la care sfaturi să reacționezi și la care nu. Pentru că multe dintre ele pot fi doar superstiții.

Iată câteva mituri despre bebeluși pe care ar fi bine să le analizezi:

Nu lăsa copilul afară dacă e frig

Acest lucru este greșit! Plimbarea în aer liber, chiar și în zile destul de reci este binevenită pentru copil. Aerul proaspăt îl va ajuta pe copil să doarmă mai bine.

Nu-l ține prea mult în brațe, că se învață așa

Foto: secom.ro

Nu este adevărat. Contactul fizic dintre nou-născuți și părinți este esențial, atât în ​​prima fază după naștere, cât și după. Copilul poate simți detașarea, suferă consecințele și, de asemenea, poate cădea în depresie, refuzând mâncarea sau având dificultăți de a adormi.

Să nu-l scoți afară dacă nu e botezat

Întrebarea e: ce se va întâmpla dacă o să-l scoți înainte să fie botezat? Nimic. Potrivit e-xtravagante.ro sunt milioane de copii pe lume nebotezați care ies afară, care azi sunt oameni de știință, actori, orice. Este o superstiție!

E bine să îl lași să plângă

Foto: sfatulpăinților.ro

E greșit să te gândești că dacă îl lași să plângă își întărește plămânii. Pentru că în astfel de momente se întărește neîncrederea și anxietatea care statistic vorbind e mai mare în rândul bebelușilor care au fost lăsați să-și „dezvolte plămânii”.

Bebelușul trebuie înfășat, altfel i se curbează piciorușele

Această idee este atât de înrădăcinată în mintea unor mame și mai ales a bunicilor, încât cele care nu-și înfașă copiii sunt privite cu suspiciune și învinovățite.

Nu ai voie să-i faci baie bebelușului până nu-i cade buricul

Și această afirmație este susținută de tot mai multe femei. Din teamă de a nu-i face rău bebelușului, ele preferă să nu-i facă baie, ci cel mult să-l șteargă cu șervețele umede sau eventual cu un prosop umed. Dar potrivit qbebe.ro este și acesta un mit.

Premergătorul îi ajută să meargă mai devreme

Foto: totuldespremame.ro

Sunt puse în vânzare în toate magazinele de specialitate, iar prețurile sunt destul de ridicate, însă acest lucru nu împiedică părinții să cumpere un premergătorul pentru bebelușul lor de 7-8 luni. Ei consideră că astfel îl determină să pășească mai devreme, ba chiar îl ajută să nu să se mai plictisească, dar premergătorul se pare că nu le aduce niciun avantaj. Pentru că, deseori copiii atunci când sunt în premergător merg doar în degete, sau doar într-un picior. 

Tu ce mit ai mai adăuga în listă?

Distribuie articolul: