Boala l-a învins! În seara zilei de 13 Ianuarie 2020, artistul fără pereche Ștefan Petrache a decedat. Colegi și prieteni care l-au cunoscut personal și-au exprimat deja regretele în legătură cu trecerea maestrului în neființă. 

A fost vocalistul formației „Noroc”. A absolvit Institutul de Arte „G. Musicescu” din Chișinău. A fost solist în formațiile vocal-instrumentale „Orizont”, „Contemporanul” și „Plai”. Între anii 1988-1990, Ștefan Petrache a activat ca solist în formația de propagare a muzicii a Filarmonicii de Stat din Chișinău.

Menționăm că Ștefan Petrache suferea de ani buni de diabet, însă acuza și probleme cu inima. Acum circa un an, revista noastră scria despre un stop cardiac pe care artistul emerit l-ar fi suferit. Mai multe persoane publice de la noi au scris atunci mesaje de susținere a marelui artist Ștefan Petrache, care ducea o luptă grea pentru viață. Astăzi maestrul a pierdut aceasta luptă.

Potrivit wikipedia.org, încă din anul 2009, Ștefan Petrache suferă de diabet zaharat, care i-a afectat tot organismul, maladia, dar și stresul i-au provocat o forma gravă de neurodermită – inflamație cutanată cronică de origine nervoasă.

Condoleanțe familiei, colegilor și prietenilor artistului.

Distribuie articolul: