Run Pink Moldova a organizat, pentru al doilea an consecutiv, Maratonul Run Pink, unde persoane de toate vârstele s-au solidarizat și împreună au alergat pentru a susține femeile ce luptă cu cancerul mamar. Ploaia desâmbătă nu i-a speriat pe cei care și-au dorit cu adevărat să alerge, iar doza de optimism și energie pe care au transmis-o nu poate fi măsurat-ă cu nimic.

Toate persoanele care s-au înrolat în cursă au cumpărat bilet, această sumă fiind una de susținere pentru a se crea peruci femeilor care se află în tratament contra cancerului mamar. Salonul ViVero s-a aflat la Valea Morilor și a colectat și tuns peste 10 cosițe de la doritoarele de a-și dona podoaba capilară pentru crearea acestor peruci.

RunPink (7)

Alergătorii au beneficiat și de o sesiune de încălzire, pentru a evita febra musculară. Celebrul dansator Teodor Rădulescu – și el un campion al cancerului – le-a explicat tuturor ce zone musculare sunt cele mai solicitate în timpul alergării și cât de importantă este respirația. De asemenea, acesta a prezentat câteva exerciții de încălzire pentru toți cei prezenți.

La finalul cursei de 2,5 sau de 5 km, alergătorii au primit apă, fructe și dulciuri din partea organizatorilor, iar finalul cursei s-a lăsat cu o tombolă cu premii oferite de partenerii proiectului „Run Pink Moldova”.

În cursa Run Pink din acest an s-au înrolat și personaliăți cunoscute de la noi: Ambasadoarea Italiei la Chișinău, Valeria Biagiotti; Medic Șef al Centrului Municipal de Sănătate Publică, Luminița Suveică; fondatoarea Klumea, Nata Albot; bucătarul Petru Scalețchi; blogerițele Ana Irina, Ana Ciorici, Diana Guja, Natalia Madan; antreprenori, jurnaliști, reprezentanți ai sferei bancare, dar și simpli susținători ai modului de viață activ și sănătos.

RunPink (1)Excelența Sa, Valeria Biagiotti, ambasadoarea Italiei în republica Moldova: „Este o inițiativă extraordinară și vrea să felicit atât organizatorii cât și participanții, care au venit aici în pofida condițiilor meteo. Suntsolidară cu această cauză nobilă și vin personal cu un mesaj de susținere pentru astfel de evenimente. Vă promit că data viitoare m pregătesc conștiincios și voi alerga și eu alături de voi.”

RunPink (23)Organizatorii ne-au mărturisit că pentru ei a fost un succes să reușească organizarea cursei și în acest an. Până la acest moment sunt peste 600 de cosițe donate, care așteaptă să meargă către peruchiera din România pentru a fi confecționate. În acest scop, fondatorii Run Pink Moldova vor crea o platformă de crowdfunding pentru a putea duna suma necesară în crearea perucilor.

Maratonul „Run Pink” o cursă de 5 km și 2.5 km, la care poți participa împreună cu prietenii, familia, copii, sau colegii de serviciu pentru o cauză nobilă – susținerea femeilor care luptă cu cancerul mamar.

Foto: Ellene Photography