Împreună cu RunPink Moldova, elevii de la LTPA „Elena Alistar” au organizat un maraton pentru a sensibiliza societatea privind importanța prevenirii cancerului la sân.  

Mai exact, peste 1000 de elevi, împreună cu profesorii lor, au venit la școală purtând un element roz în semn de solidaritate cu femeile din Republica Moldova și din toată lumea care suferă de cancer mamar.

Totodată, elevii claselor liceale au avut parte de o discuție de suflet cu 𝐕𝐢𝐜𝐭𝐨𝐫𝐢𝐚 𝐃𝐨𝐧𝐭̗𝐨𝐯, voluntară în cadrul RunPink Moldova, care le-a explicat despre importanța prevenirii acestei boli. În acest scop le-a împărțit broșuri informative pe care să le citească împreună cu apropiații.

De la mic la mare, întreaga comunitate școlară s-a unit într-un flashmob cu genericul #IubeșteViața.

De asemenea, în parcul „Valea Trandafirilor”, elevii au participat la un maraton de 5 km în semn de solidarizare cu toată lumea care s-a înscris la cel mai mare maraton caritabil din Europa, care susține femeile cu cancer la sân.

Doritorii de a se alătura echipei LTPA „Elena Alistar” pot face aici o donație în suportul femeilor care înfruntăcancerul la sân:
https://www.raceforthecure.eu/ro/Teams/Team/Id/503 cod: DDD39A04

Contul este administrat de RunPink Moldova.