Toamna este momentul perfect pentru a face conservări pentru iarnă. Iar iarna, cele mai solicitate sunt legumele. Un must try pentru iarnă sunt roșiile uscate. 

Ingrediente

  • 1 kg de roșii cherry
  • 3 căței de usturoi
  • o lingură cu ierburi de provence
  • 200 ml de ulei de măsline
  • piper negru
  • sare de mare

Mod de preparare

  1. Taie roșiile, pune-le într-un bol adânc și adaugă condimentele, apoi uleiul de măsline. Amestecă.
  2. Aranjează jumătățile de roșii cu tăietura în sus pe tavă și adaugă-le sare.
  3. Pune la cuptor, la temperatura de 70 grade Celsius pentru 6-8 ore.
  4. După pregătire, pune roșiile într-un borcan sterilizat și toarnă deasupra uleiul încălzit. Acoperă cu un capac și păstrează într-un loc uscat.

Apropo, uleiul aromat de la roșii poate fi utilizat ulterior și la salate.

Sursă: marieclaire.ru