Rodica Bucsan, tânăra care, din 40 de mii de participanți la un show din Rusia, a reușit să ajungă în finală și era chiar aproape să câștige. Este îndrăgostită de dans, de viață, de muncă și luptă pentru rezultate bune. Ce era doar o pasiune, acum a devenit cariera ei. Rodica reușește să-i facă pe oameni să se îndrăgostească de dans.

Este o fire curajoasă, energică, dar totodată și plină de mister. În domeniul ei, le poate face pe toate, dacă nu, le învață.

Cum te-ai caracteriza doar în trei cuvinte? 

Creativă, curajoasă și emotivă. Cred că aceste cuvinte mă caracterizează, deoarece sunt o persoană care iubește să creeze ceva nou și original, o persoană ce riscă. Încerc orice, ce îmi aduce satisfacție și emoție.

Descrie viața ta doar într-un cuvânt. Și de ce anume acesta?

Dragoste — față de oamenii care mă înconjoară, de orice lucru pe care îl fac și în general față de viața pe care o trăiesc.

Ce înseamnă dansul pentru tine?

Aici o sa dau un răspuns banal pentru că, într-adevăr, asta simt: „Dansul pentru mine nu este doar o profesie sau o ocupație din care primesc plăcere, dar este deja o parte din viața mea”.

Cum și când ai descoperit pasiunea pentru dans?

Pasiunea pentru dans a descoperit-o mama mea. De mică se observa că am auzul muzical în sânge. Mama a văzut că de la 3-4 anișori, auzeam orice muzică și începeam să dansez, atunci a înțeles că dansul este despre mine și pentru mine.

Care sunt cele mai importante calități pe care trebuie să le posede o persoană pentru a deveni un coreograf bun?

Cel mai mare și mai important criteriu este să iubești ceea ce faci. Asta le spun și studenților mei: „Dacă într-adevăr faci asta din plăcere, atunci meseria este pentru tine, daca nu, mai bine încearcă-te în alt domeniu”.

De ce ai decis să pleci la „Танцы на ТНТ”? Și ce ai învățat din acea experiență?

Wow.. Asta a fost o experiență de neuitat. Nu regret deloc că mi-am încercat puterile. Acest proiect mi-a dat ceea de ce aveam cel mai mult nevoie: încrederea în sine. Când au apărut anunțurile în privința la casting, mama a fost cea care a zis „du-te și măcar încearcă, de altfel, o să regreți că nici nu ți-ai dat o șansă”, asta am și făcut, mi-am dat o șansă.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Rodika Bucsan (@rodicabucsan)


Ce crezi că te-a oprit să iei premiul mare?

Mie nici măcar nu mi-a trecut prin minte premiul mare. La fiecare concert mă gândeam doar la ce am de făcut, ce trebuie să schimb și să adaug, dar nici într-un caz nu mă gândeam dacă o să trec sau nu în următoarea etapă. Pentru că, cel mai important pentru mine este să-mi  fac lucrul la maximum, iar rezultatul e un bonus la ceea ce fac. Oricum, eu sunt mulțumită de ceea ce am obținut, din 40 de mii de dansatori să ajungi top 9, Eu consider că e un rezultat enorm.

Ești o dansatoare universală, dansezi toate tipurile de dans. Totuși, care este stilul pe care îl preferi cel mai mult?

Nu pot să-mi aleg un stil anumit. Eu mereu dansez ce simt la momentul dat. Dar ultimii ani dansez mai mult street dance. (Dans ce denotă mai multe stiluri, de cele mai multe ori sunt improvizații).

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Rodika Bucsan (@rodicabucsan)


Ai regretat vreodată că ai ales această cale, în domeniul artei și mai exact dansul?

Nu, absolut, niciodată nu am regretat ce profesie mi-am ales. După absolvirea liceului eram într-o dilemă, unde să merg mai departe și ce să fac. Aveam rezultate bune în matematică și chimie, trebuia să aleg: arhitectură, relații internaționale și mai erau câteva, dar până într-un final, mi-am zis că, dansul este cel, fără de care eu nu voi putea trăi. 

Ce înseamnă pentru tine succesul?

Succesul pentru mine este acel bonus pe care îl primesc după ce muncesc din plăcere și la maximum în fiecare zi, în sala de dans.

Cum crezi, care este cea mai mare realizare a ta?

Cea mai mare realizare a mea este că eu zi de zi sunt în progres, caut, muncesc, învăț și mă dezvolt.

Cine este Rodica Bucsan, dincolo de activitatea sa profesională?

Eu sunt Rodica Bucsan și sunt o persoană foarte emotivă, dar în același timp puternică. Naivă, dar și închisă persoanelor străine. Urăsc rutina și monotonia, îmi place mereu să schimb ceva, să adaug, să fiu în mișcare. Iubesc emoțiile, îmi iubesc viața și oamenii ce fac parte din ea.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Rodika Bucsan (@rodicabucsan)

Foto: Instagram/Rodica

Distribuie articolul: